Υλικά

  • 120 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 1/2 κ. σ.  φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού αποξηραμένα κράνμπερι, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ολόκληρα πεκάν

Εκτέλεση

  1. Ψήστε τους ξηρούς καρπούς στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 8 λεπτά.
  2. Αφαιρέστε τα πεκάν και ψιλοκόψτε τα όταν κρυώσουν αρκετά ώστε να μπορείτε να τα χειριστείτε. Αφήστε τα στην άκρη.
  3. Ανακατέψτε τα αποξηραμένα φρούτα, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά και τα πεκάν σε ένα ρηχό μπολ. Αφήστε τα στην άκρη.
  4. Χτυπήστε το τυρί κρέμα, το κατσικίσιο τυρί και τη μαύρη ζάχαρη σε ένα μίξερ.
  5. Τοποθετήστε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Αυτή η διαδικασία θα σταθεροποιήσει το τυρί και θα σας επιτρέψει να τυλίξετε εύκολα τις μπάλες τυριού.
  6. Αδειάστε περίπου 30 γρ. γέμισης στην παλάμη των χεριών σας και κυλήστε την σε μια στρογγυλή μπάλα. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη γέμιση τυριού.
  7. Κυλήστε τις μπάλες τυριού στο μείγμα μυρωδικών μέχρι να καλυφθούν πλήρως. Παγώστε μέχρι να σερβίρετε.