Η εβδομάδα του 15Αύγουστου σηματοδοτεί για πολλούς το ξεκίνημα των διακοπών τους. Με την ζέστη να έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της, οι κάτοικοι της Αθήνας σπεύδουν να φύγουν από την πρωτεύουσα, με την πόλη, πλέον, να μοιάζει έρημη. Ενώ, όμως, κάποιοι φεύγουν από τις πόλεις τους από επιλογή, κάποιοι άλλοι αναγκάζονται να τις εγκαταλείψουν, όπως στη Χαβάη, καθώς η απειλή από τις καταστροφικές πυρκαγιές ήταν μεγάλη.

Παράλληλα, στη νότια Ιταλία, η μαγευτική Αίτνα ξύπνησε, αναβλύζοντας καυτή λάβα από τα σωθικά της. Όλα αυτά συνέβησαν την εβδομάδα που μας πέρασε, τα οποία αποτυπώθηκαν σε φωτογραφίες που εντυπωσιάζουν και κόβουν την ανάσα.

Δε χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Ελλάδα, Αθήνα: Μια εικόνα που μόνο στις 15 Αυγούστου μπορεί κανείς να δει

Μια εικόνα που μόνο μια φορά το χρόνο μπορούν να αντικρίσουν οι κάτοικοι της Αθήνας, είναι οι άδειοι δρόμοι της πρωτεύουσας τον 15Αυγουστο. Με τους περισσότερους να βρίσκονται μακριά από τη βαβούρα της πόλης, στο κλεινόν άστυ έχουν μείνει μόνο οι τολμηροί τουρίστες, στους οποίους δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουν τα αρχαία μνημεία με την ησυχία τους.

Αθηνών – Κορίνθου: Ουρές χιλιομέτρων υπό τον φόβο τραγωδίας

Ουρές στα διόδια Ελευσίνας

Όσοι αποφάσισαν να ταξιδέψουν χτες μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, βίωσαν μια ταλαιπωρία, καθώς ένα βυτιοφόρο όχημα έπιασε φωτιά, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας. Ο δρόμος στην Κακιά Σκάλα έκλεισε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι για λόγους ασφαλείας καθώς υπήρχε κίνδυνος έκρηξης από το βυτιοφόρο που είχε πιάσει φωτιά. Η κυκλοφορία διεκόπη και στην παλαιά Εθνική Οδό από τα διόδια της Ελευσίνας έως την Κινέττα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων από οχήματα ακινητοποιημένα για τουλάχιστον οκτώ ώρες.

Λίμνη Δόξα: Ο εντυπωσιακός γαλαξίας φωτίζει τον μαύρο ουρανό

Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο είδαν όσοι βρέθηκαν στη Λίμνη Δόξα, στον Φενεό Κορινθίας, το βράδυ της Τετάρτης. Ο γαλαξίας φώτιζε τον ουρανό, με τα αστέρια να φαίνονται κατακάθαρα στον καθαρό ουρανό της Κορινθίας.

Ηνωμένο Βασίλειο, Λονδίνο: Χορεύοντας μπαλέτο στα σιντριβάνια

Οι μπαλαρίνες του Shobana Jeyasingh Dance κάνουν πρόβα στα σιντριβάνια του Somerset House πριν από τις παραστάσεις αυτού του Σαββατοκύριακου, στο πλαίσιο του Inside Out Festival του Westminster City Council, στο Λονδίνο. Έτσι, οι μπαλαρίνες χάρισαν ένα όμορφο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στο σημείο.

Ιταλία, Σικελία: Η «μαμά Αίτνα» ξύπνησε

Ροές λάβας βρήκαν από το ηφαίστειο στην Αίτνα, όπως φαίνεται από τον νοτιοανατολικό κρατήρα, στο Νικολόσι της Σικελίας. Μάλιστα, οι Αρχές τέθηκαν σε επιφυλακή, καθώς ο δήμαρχος της Κατάνια, Ενρίκο Τραντίνο, απαγόρευσε τη χρήση μοτοσικλετών και ποδηλάτων στην πόλη για 48 ώρες, καθώς πολλοί δρόμοι είχαν καλυφθεί με στάχτη.

Ολλανδία: Ο ήλιος πέφτει μπροστά από τον ανεμόμυλο

Χήνες πετούν δίπλα σε μια αντλία ανέμου στο Kinderdijk της Ολλανδίας, καθώς ο ήλιος πέφτει, δημιουργώντας το γλυκόπικρο συναίσθημα της χαρμολύπης στη θέα ενός ηλιοβασιλέματος. Περίπου το ένα τρίτο της χώρας βρίσκεται κάτω από τη στάθμη της θάλασσας και οι αντλίες ανέμου εμποδίζουν τις περιοχές να πλημμυρίσουν.

Χαβάη, Μάουι: Σεληνιακό τοπίο το κάποτε μαγευτικό θέρετρο

Έναν πύρινο εφιάλτη έζησαν οι κάτοικοι και οι τουρίστες που βρίσκονταν στο Μάουι της Χαβάης, με τις φονικές πυρκαγιές να έχουν καταστρέψει σχεδόν ολοκληρωτικά το λιμάνι Λαχάινα. Αφήνοντας πίσω της 110 νεκρούς έως τώρα, η Χαβάη βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα, τα συνεργεία έρευνας και οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι που ψάχνουν στα αποκαΐδια της Λαχάινα ακόμα δεν έχουν καλύψει μεγάλο μέρος της ζώνης επιχειρήσεων μέχρι στιγμής, όπως αναγνωρίζουν οι αρχές.

Βενεζουέλα: Ανησυχεί η ρύπανση στη λίμνη Μαρακαΐμπο

Ένα γουρούνι, επικαλυμμένο με μια παχιά πρασινωπή μεμβράνη που αναπτύσσεται στη λίμνη, μυρίζει το έδαφος ενώ αναζητά τροφή κοντά στην όχθη της λίμνης Μαρακαΐμπο της Βενεζουέλας. Η ρύπανση γύρω από τη λίμνη, μια από τις μεγαλύτερες της Λατινικής Αμερικής, είναι αποτέλεσμα δεκαετιών υπερβολικής εκμετάλλευσης πετρελαίου στον πυθμένα της, ανεπαρκούς συντήρησης και έλλειψης επενδύσεων για τη βελτίωση μιας ήδη απαρχαιωμένης υποδομής, σύμφωνα με τους περιβαλλοντολόγους.

Ινδονησία: Γιορτάζοντας την ημέρα ανεξαρτησίας

Με την Ινδονησία να γιορτάζει την 78η ανεξαρτησία της από την ολλανδική αποικιοκρατία, οι εορτασμοί στη χώρα ήταν ξέφρενοι. Στη φωτογραφία, ένας συμμετέχων πανηγυρίζει αφού έφτασε στα βραβεία κατά τη διάρκεια ενός διαγωνισμού αναρρίχησης σε λιπαρό στύλο που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για την Ημέρα Ανεξαρτησίας στην παραλία Άνκολ στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.

Βολιβία: Ο πιο πιστός φίλος με το πιο ωραίο κοστούμι

Στο Ελ Άλτο της Βολιβίας, γιορτάστηκε ο Άγιος Ρόχου, ο προστάτης των σκυλιών. Ο Ροχ είναι ο προστάτης άγιος των σκύλων, επειδή ένας σκύλος έγλειφε τις πληγές του και του έφερνε ψωμί όταν υπέφερε από πανούκλα. Ένας σκύλος ντυμένος με σμόκιν παρακολουθεί τη λειτουργία στην ενορία του Σώματος του Χριστού κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την ημέρα της γιορτής του Αγίου Ρόχου.