Το 2021 δημοσιεύτηκε ένα βίντεο με πλάνα που κατέγραψαν Αμερικανοί πεζοναύτες, όπου υποστήριζαν ότι είδαν UFO στο νυχτερινό ουρανό, ωστόσο μετά από χρόνια διαπιστώθηκε πως ήταν στρατιωτικές φωτοβολίδες.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, το περιστατικό καταγράφηκε στις 20 Απριλίου 2021 στο Camp Wilson κοντά στο Twentynin Palms, στην Καλιφόρνια, ενώ κοντά στην περιοχή διεξάγονταν μεγάλη στρατιωτική άσκηση. Τότε, πεζοναύτες τράβηξαν φωτογραφίες και βίντεο, με πέντε «περίεργα φώτα» που φαινόντουσαν από μακριά για πολλά λεπτά και κατέβαιναν σιγά σιγά προς το έδαφος.«Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο στη ζωή μου» και «σίγουρα δεν είναι φωτοβολίδες ή κάποιου είδους φωτισμού», ήταν μερικές χαρακτηριστικές αντιδράσεις.

Με αφορμή λοιπόν, ότι το Πεντάγωνο αποχαρακτήρισε απόρρητα έγραφα για Άγνωστα Αντικείμενα, ερευνητής των UFO John Greenewald Jr. απέκτησε φωτογραφίες και βίντεο από το περιστατικό, τα οποία ανέλυσε συνεργασία με τον βετεράνο ερευνητή Mick West, ο οποίος εμφανίζεται συχνά στις εκπομπές UFO εκφράζοντας μια σκεπτικιστική άποψη για υποτιθέμενα εξωτικά περιστατικά.

Το συμπέρασμα για τα «άγνωστα φώτα»

«Τα πέντε φώτα ξεκινούν με έναν ωραίο σχηματισμό που παραπέμπει σε ένα τρίγωνο, αλλά γρήγορα χωρίζονται σε πιο τυχαίες θέσεις όπως οι φωτοβολίδες», είπε ο West σε βίντεο που δημοσίευσε στο YouTube. «Ο John βρήκε βίντεο με πέντε φωτοβολίδες που μοιάζουν πολύ, συνειδητοποίησα ότι έμοιαζε σαν να ήταν τραβηγμένο από την άλλη πλευρά. Έτσι, το αναποδογυρίζω και το επικαλύπτω, και είναι σχεδόν τέλειο», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Μάλιστα, το γεγονός πως πρόκειται για φωτοβολίδες δικαιολογείται από το γεγονός ότι τη νύχτα που εμφανίστηκαν διεξήχθη η «Νυχτερινή Αεροπορική Επίθεση» από το «2ο Τάγμα Πεζοναυτών, το 4ο Σύνταγμα Πεζοναυτών, την 1η Μεραρχία Πεζοναυτών και αεροσκάφη συνδεδεμένα με όπλα και τακτικές θαλάσσιας αεροπορίας 1».

Ωστόσο, αρκετοί χρήστες του διαδικτύου απόρησαν από το γεγονός, ότι οι πεζοναύτες δεν αναγνώρισαν ότι πρόκειται για φωτοβολίδες. Λίγοι υποστήριξαν πως πρόκειται για «προσπάθεια συγκάλυψης, ενώ άλλοι ανέφεραν πως είτε «δεν είναι στρατιωτικοί», είτε «δεν θα έπρεπε να είναι», αφού «δεν μπορούν να καταλάβουν μια φωτοβολίδα».