Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, όπου ισχυρίζεται ότι μαχητικά αεροσκάφη της Ρωσίας παρενόχλησαν με ρίψη φωτοβολίδων αμερικανικά drones που επιχειρούσαν στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Guardian, οι φωτοβολίδες ανάγκαζαν τα MQ-9 Reapers να κάνουν ελιγμούς αποφυγής, τη στιγμή που επιχειρούσαν κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Τα γεγονότα αυτά αντιπροσωπεύουν ένα νέο επίπεδο αντιεπαγγελματικής και μη ασφαλούς δράσης των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων που επιχειρούν στη Συρία», ανακοίνωσε η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία.

Μάλιστα, ο υποστράτηγος Alexus Grynkewich είπε ότι «τα ρωσικά αεροσκάφη επέδειξαν μη ασφαλή και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά ενώ αλληλεπιδρούσαν με τα αμερικανικά αεροσκάφη στη Συρία».

«Καλούμε τις ρωσικές δυνάμεις στη Συρία να σταματήσουν αυτή την απερίσκεπτη συμπεριφορά και να τηρήσουν τα πρότυπα συμπεριφοράς που αναμένονται από μια επαγγελματική πολεμική αεροπορία, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να επικεντρωνόμαστε στη διαρκή ήττα του ISIS», πρόσθεσε στη συνέχεια.