Μια 49χρονη μητέρα από την Αγγλία κατηγορείται για την αποτρόπαια πράξη της δολοφονίας των δύο παιδιών της και την επίθεση στον σύζυγό της. Η γυναίκα πρώτα σκότωσε τα δύο παιδιά της και ύστερα πήγε στον χώρο εργασίας του συζύγου της και τον μαχαίρωσε, φορώντας ένα κόκκινο φόρεμα, όπως ισχυρίζονται οι γείτονες.

Η γυναίκα, η οποία συνελήφθη και παραμένει υπό κράτηση, είναι ύποπτη για τη δολοφονία του 11χρονου Ethan John και της 7χρονης Elizabeth John, στο σπίτι της οικογένειας στο Stoke-on-Trent της κεντρικής Αγγλίας. Στη συνέχεια πήγε στο πλυντήριο αυτοκινήτων όπου δούλευε ο σύζυγος της και τον μαχαίρωσε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο Alex, πατέρας των δύο παιδιών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, καθώς είχε μαχαιριές στο στομάχι του, και πήρε εξιτήριο αργότερα την ίδια μέρα. Ύστερα, η αστυνομία πήγε στο σπίτι της οικογένειας, όπου τα δύο παιδιά βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους και με «σημαντικά τραύματα».

«Φαινόταν τόσο ευτυχισμένη οικογένεια»

Ένας γείτονας που μίλησε με τον πατέρα αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο δήλωσε ότι «είναι απολύτως συντετριμμένος που έχασε τα δύο όμορφα παιδιά του», σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η dailymail.co.uk. «Είναι συντετριμμένος. Αγαπούσε αυτά τα παιδιά και έκανε τα πάντα γι’ αυτά. Είναι σπαρακτικό για την οικογένεια και τους φίλους. Όλοι έχουν σοκαριστεί σε αυτή τη γειτονιά. Φαινόταν τόσο ευτυχισμένη οικογένεια», δήλωσε ο γείτονας.

Ένας μάρτυρας του μαχαιρώματος στο πλυντήριο αυτοκινήτων δήλωσε: «Άκουσα φωνές και ο Alex, τον οποίο γνωρίζω από το πλυντήριο αυτοκινήτων, μαχαιρώθηκε στο στομάχι… ενώ βρισκόταν στην αίθουσα αναμονής. Ο πατέρας μου είδε τον Alex να μεταφέρεται με φορείο στο νοσοκομείο. Δεν ήξερε εκείνη τη στιγμή ότι τα παιδιά του ήταν νεκρά. Η αστυνομία του το είπε ενώ ήταν στο νοσοκομείο. Αυτό τον τσάκισε».

Στο σπίτι, η αστυνομία συνέλαβε τη 49χρονη μητέρα των παιδιών, ως ύποπτη για το μαχαίρωμα. Εκεί, βρήκαν τα δύο παιδιά με σοβαρά τραύματα, να μην ανταποκρίνονται. Πέθαναν επί τόπου, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των νοσοκόμων. Η γυναίκα παραμένει υπό κράτηση και ανακρίνεται από τους αστυνομικούς.

«Ήταν μια ηλιαχτίδα»

Το σχολείο του Ethan δήλωσε: «Ο Ethan ήταν ένα υπέροχο μέλος της σχολικής μας κοινότητας. Είχε άψογους τρόπους και ένα μεταδοτικό χαμόγελο. Θα λείψει πολύ από το προσωπικό και τους μαθητές και θα μείνει για πάντα στις καρδιές μας».

Σε ένα αφιέρωμα στην Elizabeth, το σχολείο της δήλωσε: «Η Elizabeth ήταν ένα ευγενικό, στοργικό και φιλικό μέλος της σχολικής μας οικογένειας. Ήταν μια ηλιαχτίδα που είχε πάντα ένα χαμόγελο στο πρόσωπό της. Ήταν φίλη όλων – ήταν έξυπνη και δημοφιλής. Η απώλεια της Ελίζαμπεθ είναι πραγματικά καταστροφική για όλους μας και η απουσία της θα αφήσει ένα τεράστιο κενό στη σχολική μας κοινότητα».