Πάνω από 50.000 Γάλλοι, ηλικιών από 10 έως και 90 ετών, έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό ορθογραφίας στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι, δημιουργώντας μια εκπληκτική εικόνα.

Ο διαγωνισμός, ο οποίος φυσικά έκανε ρεκόρ προσέλευσης, χωρίστηκε σε τρία στάδια, τα οποία ήταν πάρα πολύ απλά: Στο πρώτο, οι διαγωνιζόμενοι θα έπρεπε να γράψουν ακριβώς τα όσα άκουγαν, χωρίς λάθος προφανώς.

Στη συνέχεια οι κριτές απέκλειαν όσους είχαν κάνει λάθος ώστε να προχωρήσουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, όπως μεταδίδει το BBC.

Στο δεύτερο γύρο, το μοτίβο ήταν το ίδιο, καθώς υπήρχε ανάγνωση αποσπάσματος από βιβλίο και στη συνέχεια η διαδικασία αποκλεισμού συνεχιζόταν, όπως ακριβώς συνέβαινε και στον τρίτο.

Στον πρώτο γύρο αναγνώστηκε το απόσπασμα, «La Mule du Pape», στη δεύτερη το «Fille en colere sur un banc de pierre» και στον τρίτο γύρο απόσπασμα από κείμενο του Ντανιέλ Ερέρο.

Παρά το γεγονός πως 50.000 άνθρωποι υπέβαλαν αίτηση για συμμετοχή, μόλις 5.000 κρίθηκαν ως έτοιμοι για τον διαγωνισμό.

«Ήταν αδύνατο!», ανέφερε στο AFP ένας 10χρονος, ο οποίος θεωρείται ως παιδί-θαύμα στους γαλλικούς ακαδημαϊκούς κύκλους. Στο διαγωνισμό συμμετείχε και ο πατέρας του, ο 42χρονος Adrien Blind, ο οποίος από την πλευρά του τόνισε πως «αγχώθηκα πάρα πολύ».

Αντίθετα, μια 65χρονη διαγωνιζόμενη, η Touria Zerhouni αντιμετώπισε πιο… χαλαρά τον διαγωνισμό: «Έκανα μόλις δυο λάθη. Περίμενα πως θα ήταν πολύ δυσκολότερο».

Για την ιστορία, σημειώθηκε ρεκόρ Γκίνες με την συμμετοχή των δεκάδων χιλιάδων Γάλλων…