Αναστάτωση επικρατεί από μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε κτίριο στη Ρώμη, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν ότι έχει χάσει τη ζωή του ένα άτομο και πως έχουν τραυματιστεί αρκετοί.

Σύμφωνα με τη rainews.it η πυρκαγιά σημειώθηκε σε κτίριο που βρίσκεται στην περιοχή Colli Aniene, ενώ μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 12 τραυματίες, αλλά ο αριθμός τους ενδεχομένως αυξηθεί.

Ένας άνδρας πέθανε από τις αναθυμιάσεις και σύμφωνα με την Πυροσβεστική, προφανώς επιχείρησε να βγει από το σπίτι του και να φτάσει μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας, αλλά δεν τα κατάφερε.

Επίσης, παραπάνω από 30 διαμερίσματα έχουν εκκενωθεί.

Το ιταλικό δημοσίευμα αναφέρει ότι στο κτίριο γίνονταν ανακαίνιση, ενώ η φωτιά φέρεται να εκδηλώθηκε από έκρηξη που έγινε σε αυτοκίνητο που βρίσκονταν στο πάρκινγκ.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ακούστηκε μια έκρηξη και μετά φάνηκε μια τεράστια στήλη μαύρου καπνού να αναβλύζει από το κτίριο.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αλλά και ασθενοφόρα για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ δίνεται μάχη για να τεθούν οι φλόγες υπό έλεγχο.