Δημοσίευμα της Wall Street Journal υποστηρίζει ότι ο Τζέφρι Επστάιν είχε εκβιάσει τον Μπιλ Γκέιτς, ώστε να μην αποκαλύψει σχέση του δεύτερου με μια 20χρονη από τη Ρωσία, με αποτέλεσμα να ζητήσει μια «χάρη» ως αντάλλαγμα για τη σιωπή του.

Όπως αναφέρει η wsj.com, ο αφεντικό της Microsoft φέρεται να γνώρισε το 2010 την Mila Antonova, την περίοδο που ο ίδιος ήταν παντρεμένος με την Μελίντα Γκέιτς. Η σχέση τους ήταν σύντομη, όμως τα πράγματα άλλαξαν το 2013.

Τότε, ο Επστάιν γνώρισε την Antonova και της πλήρωσε μαθήματα κώδικα, ενώ το 2017 έστειλε email στον Γκέιτς ζητώντας να καλύψει το κόστος, με υπόνοιες ότι μπορεί να αποκάλυπτε τη σχέση τους.

Ωστόσο, στη συνέχεια του είπε ότι έπρεπε να συμμετέχει σε φιλανθρωπικό ταμείο που ήθελε να δημιουργήσει με τη JPMorgan Chase.

Εκπρόσωπος του Γκέιτς δήλωσε πως «ο κ. Γκέιτς συναντήθηκε με τον Έπσταϊν αποκλειστικά για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Αφού απέτυχε επανειλημμένα να τον πείσει, ο Έπσταϊν προσπάθησε ανεπιτυχώς να αξιοποιήσει μια σχέση του παρελθόντος για να απειλήσει τον κ. Γκέιτς».

Σημειώνεται, πως Τζέφρι Επστάιν αυτοκτόνησε στο κελί του τον Αύγουστο του 2019, ενώ περίμενε να δικαστεί κατηγορούμενος για διακίνηση ανήλικων κοριτσιών για σεξουαλική εκμετάλλευση.