Την ενόχλησή τους εξέφρασαν στα social media, οι φαν του διάσημου αμερικανικού τηλεπαιχνιδιού Jeopardy, οι οποίοι θεώρησαν ότι και οι τρεις παίκτριες ενός επεισοδίου αδικήθηκαν με το να μη γίνει δεκτή η απάντησή τους σε ερώτηση που τους έθεσε η παρουσιάστρια, Μαγίμ Μπιάλικ.

Πιο συγκεκριμένα, στο επεισόδιο της περασμένης Δευτέρας και οι τρεις συμμετέχουσες στο τηλεπαιχνίδι κλήθηκαν να απαντήσουν με τη σειρά σε ερώτηση της κατηγορίας «Quotable Alex». Πιο συγκεκριμένα, έπρεπε να μαντέψουν το όνομα του συγγραφέα και πρώην κατάδικου που είχε πει την εξής φράση «Ο Σοσιαλισμός οποιουδήποτε είδους οδηγεί στην πλήρη καταστροφή του ανθρώπινου πνεύματος».

Πρώτη πάτησε το κοουμπί να απαντήσει η διαγωνιζόμενη Τζουβέρια Ζαχίρ που αντιλήφθηκε πως η συγκεκριμένη περιγραφή αναφέρεται στον Αλεξάντρ Σολζενίτσιν, ο οποίος έγραψε το «Αρχιπέλαγος Γκούλαγκ» και τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1970, μεταδίδει η New York Post.

Ωστόσο, όταν προσπάθησε να προφέρει το επίθετο του Ρώσου συγγραφέα, είπε κατά λάθος «Σολετζνίτσιν» και έτσι η απάντησή της απορρίφθηκε. Τον λόγο πήρε η δεύτερη παίκτρια, η Σάμι Καζανόβα, που απάντησε «Σολεζνίτσιν» και η απάντησή της επίσης δεν έγινε δεκτή. Η τρίτη που πήρε τον λόγο ήταν η διαγωνιζόμενη Χάνα Γουίλτσον, η οποία αν πλησίασε αρκετά στη σωστή προφορά του ονόματος του συγγραφέα αποκαλώντας τον «Σολτσενίτσιν» έχασε και αυτή

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που το σόου «έκοψε» διαγωνιζόμενους λόγω προφοράς…