Οι κάτοικοι στο Νιου Τζέρσεϊ ήρθαν αντιμέτωποι με ένα περίεργο περιστατικό. Κάτι που θα μπορούσε να είναι μετεωρίτης έπεσε σε ένα σπίτι στην περιοχή, όπως δήλωσαν οι αρχές τη Δευτέρα. Το αντικείμενο έπεσε στην οροφή του σπιτιού και κατέληξε στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού. Κανείς δε βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρα τη στιγμή του συμβάντος και δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Η αστυνομία εξακολουθεί να εξετάζει την ακριβής φύση του αντικειμένου, αν και οι αξιωματούχοι υποψιάζονται ότι σχετίζεται με την τρέχουσα βροχή μετεωριτών, που ονομάζεται Eta Aquariids, σύμφωνα με ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος της κωμόπολης στο Νιου Τζέρσεϊ.

Η βροχή μετεωριτών Eta Aquariids είναι ένα ετήσιο φαινόμενο, κατά το οποίο συντρίμμια από τον περίφημο κομήτη του Χάλεϊ πέφτουν σαν βροχή στη γήινη ατμόσφαιρα. Το ουράνιο γεγονός αναμενόταν να κορυφωθεί το περασμένο Σάββατο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Αμερικανικής Εταιρείας Μετεώρων, αν και θα διαρκέσει έως τις 27 Μαΐου.

«Πράγματι το άγγιξα γιατί νόμιζα ότι ήταν μια τυχαία πέτρα. Ήταν ζεστή», δήλωσε η Suzy Kop, κάτοικος της περιοχής, η οποία δήλωσε ότι η πέτρα έπεσε στην οροφή του υπνοδωματίου του πατέρα της. «Απλώς, ευχαριστώ τον Θεό που ο πατέρας μου δεν ήταν εδώ. Κανείς δεν ήταν στο σπίτι», πρόσθεσε. «Δεν τραυματιστήκαμε ή κάτι τέτοιο».

Η έρευνα θα δείξει αν πρόκειται για μετεωρίτη ή όχι

Το εξωτερικό μέρος των μετεωριτών μπορεί να φτάσει σε καυτές θερμοκρασίες, λόγω της απίστευτης τριβής και της πίεσης που συνεπάγεται η βύθιση στην πυκνή ατμόσφαιρα της Γης με μεγάλες ταχύτητες, αν και συνήθως ψύχονται σημαντικά καθώς φτάνουν στο έδαφος.

Οι διαστημικοί βράχοι χτυπούν συνεχώς, κατανεμημένοι ομοιόμορφα στην επιφάνεια της Γης. Αλλά το να χτυπήσουν ένα σπίτι ή μια κατοικημένη περιοχή είναι σπάνιο, επειδή το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη μας καλύπτεται από ωκεανούς ή μη ανεπτυγμένες περιοχές.

Οι αρχές στο Νιου Τζέρσεϊ δήλωσαν ότι ο πιθανός μετεωρίτης που έπεσε τη Δευτέρα είχε διαστάσεις περίπου 10 επί 15 εκατοστά. «Διέσχισε την οροφή, το ταβάνι και στη συνέχεια, πριν σταματήσει, προσέκρουσε στο ξύλινο πάτωμα», δήλωσε η αστυνομία. Το αστυνομικό τμήμα «έχει έρθει σε επαφή με διάφορες άλλες υπηρεσίες για βοήθεια στην ταυτοποίηση του αντικειμένου και στη διασφάλιση των κατοίκων και του αντικειμένου».

Ένα χτύπημα μετεωρίτη δεν είναι, ωστόσο, ανήκουστο. Τον Νοέμβριο, για παράδειγμα, ένα αντικείμενο που πιστεύεται ότι ήταν μετεωρίτης από τη βροχή μετεωριτών Ταυρίδων χτύπησε ένα σπίτι στη Βόρεια Καλιφόρνια, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο BBC.com. Αμέσως μετά ξέσπασε πυρκαγιά. Ο κάτοικος της Νεβάδα, Dustin Procita, βρισκόταν στο σπίτι με τα δύο σκυλιά του τη στιγμή του συμβάντος. Το ένα από τα σκυλιά πέθανε στη φωτιά.