Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, έχει προκαλέσει αίσθηση σχετικά με το ότι είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία πρόεδρος των ΗΠΑ που έχει περάσει ποτέ. Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής παράταξης της Αμερικής νίκησε τις εκλογές του 2020, καταφέρνοντας να διώξει τον Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που έχουν αναρωτηθεί αν η ηλικία του Τζο Μπάιντεν τον καθιστά ικανό να είναι σε μια τόσο δύσκολη θέση. Άλλωστε, αδιαμφισβήτητα, το να είναι κανείς πρόεδρος των ΗΠΑ απαιτεί αφοσίωση, διαύγεια σκέψης και υπευθυνότητα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο 82χρονος Τζο Μπάιντεν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο πως «δεν υπάρχει εταιρεία στο κόσμο, που ψάχνει να προσλάβει έναν διευθυντή στην ηλικία των 80 ετών. Άρα, γιατί ο 82χρονος Τζο Μπάιντεν είναι το κατάλληλο άτομο για την πιο σημαντική δουλειά στον κόσμο;».

Ο Τζο Μπάιντεν, κρατώντας την ψυχραιμία του σε αυτή την άβολη ερώτηση, παρέθεσε 3 επιχειρήματα για τα οποία θεωρεί τον εαυτό του το ιδανικό άτομο για πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Έχω αποκτήσει πάρα πολλή σοφία. Ξέρω περισσότερα από την πλειοψηφία των ανθρώπων» ανέφερε αρχικά ο Τζο Μπάιντεν.

«Έχω περισσότερη εμπειρία από όσους άλλους έχουν θέσει υποψηφιότητα για αυτό το αξίωμα. Και θεωρώ πως έχω αποδείξει πως είμαι τίμιος και αποτελεσματικός», ανέφερε στο τέλος ο πρόεδρος των ΗΠΑ.