Ένας Ινδός πρώην βουλευτής που είχε καταδικαστεί για απαγωγή και αντιμετώπιζε κατηγορίες για φόνο και επίθεση δολοφονήθηκε μαζί με τον αδελφό του, σε μια επίθεση που μεταδόθηκε ζωντανά από την τηλεόραση της χώρας.

Ο Ατίκ Αχμέντ – φυλακισμένος από το 2019 – και ο αδελφός του Ασράφ Αχμέντ μεταφέρονταν με χειροπέδες από την αστυνομία σε νοσοκομείο στην πολιτεία Ουτάρ Πράντες όταν τρεις άνδρες τους πυροβόλησαν την ώρα που δέχονταν ερωτήσεις από δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις δράστες ήρθαν με μοτοσικλέτες και εμφανίστηκαν ως δημοσιογράφοι. «Κατάφεραν να πλησιάσουν τον Ατίκ και τον αδελφό του (…) και τους πυροβόλησαν από κοντινή απόσταση. Και οι δύο υπέστησαν τραύματα από σφαίρες στο κεφάλι. Όλα συνέβησαν μέσα σε δευτερόλεπτα», ανέφερε αστυνομικός.

Οι άνδρες στη συνέχεια παραδόθηκαν στην αστυνομία μετά τους πυροβολισμούς, με τουλάχιστον έναν από αυτούς να φωνάζει ένα σύνθημα που έχει γίνει πολεμική κραυγή για τους ινδουιστές εθνικιστές στην εκστρατεία τους κατά των μουσουλμάνων.

Η αστυνομία δεν είπε αν ερευνά πιθανό θρησκευτικό κίνητρο για τις δολοφονίες των δύο μουσουλμάνων.

Σ΄ύμφωνα με τον Guardian, τα αδέλφια ήταν βαθιά μπλεγμένα στον εγκληματικό υπόκοσμο της Ινδίας. Ο πρώην βουλευτής φέρεται να αντιμετώπιζε κατηγορίες για περισσότερες από 100 διαφορετικές υποθέσεις και δημοσιεύματα του Τύπου ανέφεραν ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν μικροεγκληματίες.