Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, του Twitter, της SpaceX και της Boring Company, Έλον Μασκ, ετοιμάζεται να αλλάξει τα δεδομένα για άλλη μια φορά, καθώς άτομα του περιβάλλοντός του αναφέρουν πως ο ίδιος θα δημιουργήσει τη δική του πόλη. Ο Μασκ έχει ήδη αγοράσει χιλιάδες στρέμματα γης στο Τέξας, με σκοπό να εγκατασταθούν εκεί οι υπάλληλοι των εταιριών του.

Ο Μασκ έχει αγοράσει τουλάχιστον 3.500 στρέμματα κοντά στο Όστιν, την περιοχή όπου βρίσκονται οι επιχειρήσεις του, και είναι εν μέσω διαδικασιών να ξεκινήσει την υλοποίηση μιας πόλης που ονομάζεται Snailbrook, μια προφανής αναφορά στη μασκότ της εταιρείας κατασκευής σηράγγων του Μασκ, της Boring Company, σύμφωνα με την Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μασκ θέλει οι εργαζόμενοι στις εταιρείες του Boring Co., Tesla και SpaceX – οι οποίες έχουν όλες σημαντικές παραγωγικές εγκαταστάσεις κοντά στο Όστιν – «να μπορούν να ζουν σε νέες κατοικίες με ενοίκια κάτω από το κόστος της αγοράς». Η προσπάθεια του Snailbrook φέρεται, επίσης, να περιλαμβάνει σχέδια για την κατασκευή περισσότερων από 100 κατοικιών, καθώς θα έχει και χαρακτηριστικά γειτονιάς, όπως πισίνα και υπαίθρια αθλητική περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι εργαζόμενοι θα χρεώνονται περίπου 800 δολάρια (περίπου 755 ευρώ) το μήνα για σπίτια ενός ή δύο υπνοδωματίων και θα έχουν 30 ημέρες για να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις εάν απολυθούν ή παραιτηθούν.

Η ενσωμάτωση μιας πόλης θα μπορούσε επίσης να δώσει στον Μασκ, ο οποίος είναι γνωστό ότι συγκρούεται με τις κρατικές και ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές, περισσότερο λόγο για τον τρόπο λειτουργίας των πραγμάτων.

Όπως μεταδίδει το CNN, o Μασκ, το 2020 ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει την έδρα της Tesla και την προσωπική του κατοικία, από την Καλιφόρνια στο Τέξας, δηλώνοντας απογοητευμένος από τους περιορισμούς της Καλιφόρνιας που σχετίζονται με τον κορονοϊό. Πέρυσι, η Tesla άνοιξε μια νέα μονάδα κατασκευής Gigafactory στο Όστιν. Η SpaceX και η Boring Co. του Μασκ έχουν, επίσης, εγκαταστάσεις στο Τέξας, και η Boring Co. φέρεται να έχει συνομιλήσει με το Όστιν σχετικά με το ενδεχόμενο κατασκευής σηράγγων στην πόλη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Φεβρουαρίου από την Austin American Statesman.