Σε ένα σχόλιο για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, που προκαλεί αίσθηση, προχώρησε ο πρώην γιατρός του Λευκού Οίκου και βουλευτής των Ρεπουμπλικάνων, Ρόνι Τζάκσον.

«Είναι τρομακτικό για τη χώρα μας που ο Μπάιντεν είναι ο αρχιστράτηγος. Τον μισό χρόνο, δεν ξέρει πού βρίσκεται και κάθε μέρα μας φέρνει πιο κοντά σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία και την Κίνα. Η συνειδησιακή του κατάρρευση θα κάνει ανθρώπους να πεθάνουν», έγραψε ο Τζάκσον στο Twitter.

Ο Ρόνι Τζάκσον υπήρξε γιατρός στον Λευκό Οίκο κατά τις προεδρικές κυβερνήσεις του Μπαράκ Ομπάμα και του Ντόναλντ Τραμπ μέχρι το 2018. Κατά το παρελθόν έχει επικρίνει την αμερικανική κυβέρνηση πως δεν δημοσιεύει την πραγματικότητα για την ψυχική υγεία του Τζο Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται πως στην τελευταία έκθεσή του ο Λευκός Οίκος ανέφερε πως ο αμερικανός πρόεδρος «είναι ένας υγιής και δυνατός 80χρονος που μπορεί να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά του».

Πρόκειται για «αστείο» και «συγκάλυψη», σχολίασε ο Τζάκσον και υποστήριξε πως «η ικανότητά του να σκέφτεται έχει εξαφανιστεί» και δεν πρέπει να συνεχίσει να κατέχει το αξίωμα.

Τους προβληματισμούς για την κατάσταση της υγείας του Τζο Μπάιντεν φαίνεται να συμμερίζεται και ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό των αμερικανών. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Κέντρου Αμερικανικών Πολιτικών Μελετών του Χάρβαρντ και της εταιρείας Harris, το 57% των πολιτών εκφράζει αμφιβολίες σχετικά με την ψυχική κατάσταση του Μπάιντεν, ενώ το 67% συμφωνεί πως είναι πολύ μεγάλος για να ηγηθεί της χώρας.