Μεγάλος ντόρος γίνεται το τελευταίο διάστημα και ξυπνάει άσχημες μνήμες αναφορικά με την υπόθεση της μικρής Μαντλίν. Αιτία μία Πολωνή που ισχυρίζεται πως είναι το μικρό κοριτσάκι. Η νεαρή Τζούλια άρχισε να δημοσιεύει βίντεο και φωτογραφίες του εαυτού της στο Διαδίκτυο, ισχυριζόμενη ότι μπορεί να είναι η Μαντλίν Μακάν, η οποία εξαφανίστηκε στην Πορτογαλία τον Μάιο του 2007, όταν ήταν μόλις τριών ετών.

Η Τζούλια, η οποία είναι 21 ετών, ισχυρίζεται ότι άκουσε για πρώτη φορά από τη γιαγιά της ότι είναι η Μαντλίν Μακάν και ότι η ίδια δεν θυμάται την παιδική της ηλικία για να μπορέσει να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει τον ισχυρισμό. Από τις έρευνες που έχουν γίνει, πιστεύεται ότι ένας Γερμανός, ο Κρίστιαν Μπρούκνερ, σκότωσε τη μικρή Μαντλίν, αλλά δεν έχει βρεθεί το πτώμα της.

Η νεαρή κοπέλα δημιούργησε λογαριασμούς στα social media με το προσωνύμιο «είμαι η Μαντλίν Μακάν» και, παρότι η Μακάν, αν ζούσε σήμερα, θα ήταν 19 ετών, η Πολωνή εξακολουθεί να στηρίζει τον ισχυρισμό, με βάση κάποια χαρακτηριστικά της εμφάνισής της, τα οποία, όπως λέει, ταιριάζουν με εκείνα της μικρής Μαντλίν.

Ποια είναι η Τζούλια Φαουστίνα

Η Τζούλια είναι μια 21χρονη επίδοξη μουσικός και μοντέλο. Η κατάσταση περιπλέκεται, καθώς διάφορες οργανώσεις με θέμα τις εξαφανίσεις ανθρώπων έχουν δημοσιεύσει πληροφορίες που αναφέρουν ότι η Τζούλια Βέντελ έχει λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τρία διαφορετικά όνοματα: Julia Faustyna, Julia Wendell και Julia Wandelt.

Για την προσωπική της ζωή έχει πει ότι έχει ένα αγόρι που «θέλει να με αφήσει εξαιτίας αυτής της υπόθεσης» και ότι μεγάλωσε πηγαίνοντας στο σχολείο σποραδικά. Η 21χρονη λέει ότι δεν μπορεί να θυμηθεί μεγάλα κομμάτια της πρώιμης παιδικής της ηλικίας, δεν είναι σίγουρη για την ηλικία της και δεν έχει δει ποτέ το πιστοποιητικό γέννησής της.

«Δεν θυμάμαι το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής μου ηλικίας, αλλά η πρώτη μου μνήμη είναι πολύ δυνατή και αφορά διακοπές σε ζεστό μέρος όπου υπήρχε παραλία και λευκά ή πολύ ανοιχτόχρωμα κτίρια με διαμερίσματα», είπε. «Δεν βλέπω την οικογένειά μου στις αναμνήσεις μου».

Πού μένει η Τζούλια Φαουστίνα

Η Φαουστίνα είναι από την Πολωνία και αυτή τη στιγμή ζει στη Γερμανία.

Τι στοιχεία έχει ότι είναι η Μαντλίν;

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει δείξει εμφανείς φυσικές ομοιότητες μεταξύ της ίδιας και της Μαντλίν – συμπεριλαμβανομένου ενός ευδιάκριτου καφέ σημαδιού στη δεξιά ίριδα σε κάθε κορίτσι.

«Έχω παρόμοια μάτια, σχήμα προσώπου, αυτιά, χείλη, είχα το κενό ανάμεσα στα δόντια – όπως η Μαντλίν», έγραψε σε μια ανάρτηση, με φωτογραφίες της ίδιας και του παιδιού που απήχθη. Η Faustyna ισχυρίστηκε επίσης ότι είναι καχύποπτη με τους γονείς της, εν μέρει επειδή δεν έχει δει ποτέ φωτογραφίες της μητέρας της έγκυο.

Μοιράστηκε επίσης ένα αστυνομικό σκίτσο ενός άνδρα τον οποίο μάρτυρες είδαν να κουβαλάει ένα παιδί στο θέρετρο της Πορτογαλίας τη νύχτα που εξαφανίστηκε η Μαντλίν, γράφοντας στο Instagram: «Αναγνωρίζω αυτό το άτομο…», έγραψε. Ο Francisco Marco, ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ που συνδέεται με την υπόθεση Madeleine McCann, έχει αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς της, λέγοντας ότι «δεν με αφορά», μεταδίδει η New York Post.

Οι γονείς του αγνοούμενου κοριτσιού, ο Gerry και η Kate McCann, συμφώνησαν να κάνουν ένα τεστ DNA για να προσδιορίσουν εάν έχουν πραγματικά συγγένεια με τη Faustyna, είπαν πηγές στην Daily Beast. Η κόρη τους εθεάθη για τελευταία φορά να κοιμάται δίπλα στα 2χρονα δίδυμα αδέρφια της ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Praia de Luz στις 3 Μαΐου 2007.

Αρχικά δημοσίευσε τον ισχυρισμό στο Instagram και αργότερα ακολούθησε μια σειρά βίντεο TikTok. Τώρα έχει πάνω από 1 εκατομμύριο ακόλουθους στο Instagram. «Άρχισα να κάνω τη δική μου έρευνα, ανακάλυψα τι συνέβη στη Madeleine McCann και συνέδεσα τις τελείες», έγραψε σε μια ανάρτησή της.

«Πρέπει να μάθω την αλήθεια. Χρειάζομαι ένα τεστ DNA και πρέπει να μιλήσω με τους γονείς της Madeleine. Βοήθησέ με!».