Μεγάλη κουβέντα έχει ξεκινήσει στις ΗΠΑ αναφορικά με τον Τζο Μπάιντεν και το κατά πόσο πρέπει να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία το 2024 λόγω ηλικίας, με την Κάμαλα Χάρις να δίνει την απάντησή της, καθώς το όνομά της έχει ακουστεί για ιδανική διάδοχο.

«Εχει πει ότι σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή και σκοπεύω να κατέβω μαζί του ως αντιπρόεδρος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο NBC, η Κάμαλα Χάρις είπε: «Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να εστιάσουμε στις ανάγκες του αμερικανικού λαού και όχι στις πολιτικές φλυαρίες έξω από την Ουάσιγκτον». Ρωτήθηκε επίσης για τη Νίκι Χάιλι, την 51χρονη πρώην κυβερνήτη της Νότιας Καρολίνας και πρεσβευτή του ΟΗΕ που έθεσε υποψηφιότητα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία, η οποία έχει ζητήσει μια «νέα γενιά» ηγετών και είπε ότι οι πολιτικοί άνω των 75 ετών θα πρέπει να υπόκεινται σε υποχρεωτικές εξετάσεις ψυχικής υγείας.

«Με τον Τζο Μπάιντεν, έχουμε έναν πρόεδρο που είναι πιθανώς ένας από τους γηραιότερους και ισχυρότερους Αμερικανούς προέδρους που είχαμε, ο οποίος απαντάει στις ανάγκες του αμερικανικού λαού», συμπλήρωσε η Κάμαλα Χάρις.