Άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες οι κορυφαίοι φωτορεπόρτε, από κάθε πλευρά του κόσμου, βρίσκονται πάντα εκεί που βρίσκονται τα σημαντικότερα γεγονότα που απασχολούν την κοινή γνώμη. Μέσα από τα «κλίκ» τους μας παρουσιάζουν όλα όσα διαδραματίζονται και πρέπει να γνωρίζουμε.

Το γεγονός ότι μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις είναι αποδεδειγμένο. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Σε αυτές συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Η Ελλάδα θρηνεί για τον τραγικό θάνατο των δύο ηρώων πιλότων

Θρήνος στην κηδεία του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα

Ολόκληρη η χώρα θρηνεί τον χαμό των δύο πιλότων του Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα από την πτώση του F-4 Phantom, που κατέπεσε ανοιχτά του Κατακόλου τη Δευτέρα (30/01). Οι οικογένειες των δύο πιλότων είναι συντετριμμένες, με τους γονείς, τους συγγενείς και τους φίλους να μην μπορούν να πιστέψουν το ότι οι δύο ήρωες «έφυγαν». Ο επίλογος της τραγωδίας γράφτηκε στις κηδείες των πιλότων.

Κηδεία Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα: Η σπαρακτική εικόνα των γονιών του

Η ταφή του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, του συγκυβερνήτη του μοιραίου Φάντομ, τελέστηκε την Πέμπτη (02/02) στο κοιμητήριο του Αγίου Ιωάννη Πικερνίου Μαντινείας, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Αφού ολοκληρώθηκε η ταφή του υποσμηναγού, άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας έριξε βολές στον αέρα ενώ ακολούθησε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. Οι εικόνες των γονιών του Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, που έχασαν τόσο άδικα τον γιο τους, ήταν σπαρακτικές.

Θρήνος στην κηδεία του Ευστάθιου Τσιτλακίδη: «Είσαι ο ήρωάς μας»

Συγκίνηση στην κηδεία του Στάθη Τσιτλακίδη

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στον 31χρονο σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη, την Παρασκευή (03/02). Ο πιλότος του F-4 Φάντομ τάφηκε στο νεκροταφείο του χωριού Γρανίτη στο Νευροκόπι με τον πόνο να ξεχειλίζει. Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στην εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών με πλήθος κόσμου να βρίσκεται εκεί, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Άμυνας συντετριμμένοι να παρακολουθούν την τελευταία πράξη της τραγωδίας. Σπαρακτική ήταν η εικόνα της μητέρας που φώναζε το όνομα του παιδιού της κοιτώντας τον ουρανό, ενώ ο πατέρας του έφτασε στην εκκλησία υποβασταζόμενος. Τραγική φιγούρα και η αρραβωνιαστικιά του, που κρατούσε μια φωτογραφία τους.

Λουτρό αίματος στο Πακιστάν από επίθεση καμικάζι

Ο «μαύρος» απολογισμός της βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας που έγινε τη Δευτέρα (30/01) σε τζαμί στο Πακιστάν φτάνει στους 84 νεκρούς εκ των οποίων οι 83 αστυνομικοί, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι. Η τραγωδία σηματοδοτεί μια από τις πιο θανατηφόρες επιθέσεις στη χώρα εδώ και χρόνια, την ώρα που το Πακιστάν βρίσκεται αντιμέτωπο με «κρίση εθνικής ασφάλειας». Ο βομβιστής αυτοκτονίας φορούσε αστυνομική στολή, δήλωσε την Πέμπτη (02/02) αξιωματούχος της αστυνομίας.

Στην κατάψυξη το Αφγανιστάν

Χιόνια Αφγανιστάν

Εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά πέθαναν από τα χιόνια και το πολικό ψύχος στο Αφγανιστάν. Το θερμόμετρο έπεσε έως και στους –33° Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της Χώρας. Περίπου εκατό σπίτια καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές και σχεδόν 80.000 εκτρεφόμενα ζώα, κρίσιμος πόρος στο εξαιρετικά φτωχό Αφγανιστάν, χάθηκαν. Στη φωτογραφία, ένας Αφγανός μεταφέρει ένα δοχείο γεμάτο με νερό κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης, στα περίχωρα της Καμπούλ.

Στο… «σκοτάδι» η Ουκρανία

Ουκρανία

Εντείνονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία, με τη χώρα να προσπαθεί να αποκαταστήσει ζημιές που έχουν υποστεί οι ενεργειακές της υποδομές και να επαναφέρει την ηλεκτροδότηση σε χιλιάδες κατοίκους. Στη φωτογραφία ένας άντρας σκιαγραφείται στους προβολείς ενός αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια blackout στην πόλη Kolychivka. Το ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τους Ουκρανούς να έχουν έκτακτες διακοπές στην ηλεκτροδότηση τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και με τη θέρμανση, την ώρα που βρισκόμαστε στην «καρδιά» του χειμώνα.

Η διάσημη «μετεωρολόγος-μαρμότα»

Ο Πανξατόνι Φιλ, ο διασημότερος «μετεωρολόγος» του κόσμου, βγήκε από τη φωλιά του και είδε τη σκιά του, ένδειξη ότι ο χειμώνας στη Βόρεια Αμερική θα κρατήσει για άλλες έξι εβδομάδες. Χιλιάδες επισκέπτες είχαν συγκεντρωθεί από τα ξημερώματα στο Πανξατόνι, μια κωμόπολη στα βορειοανατολικά του Πίτσμπουργκ για να συμμετέχουν στον 137ο εορτασμό της Ημέρας της Μαρμότας και να παρακολουθήσουν τον Φιλ να βγαίνει από την κουφάλα του δέντρου όπου ζει και να κάνει την «πρόγνωση» του καιρού. Αξίζει να σημειωθεί πως περίπου 450.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο Τέξας, το Μισισίπι, το Άρκανσο και το Τενεσί, είχαν μείνει τις τελευταίες μέρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Πάπας Φραγκίσκος: «Κάτω τα χέρια από την Αφρική» 

Ενθουσιώδους υποδοχής έτυχε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την άφιξή του στο Κονγκό την περασμένη Τρίτη (31/01). Ο Ποντίφικας, από την αφρικανική χώρα έστειλε ηχηρό μήνυμα στις αποικιοκρατικές δυνάμεις, να σταματήσουν να λεηλατούν τους φυσικούς πόρους της Μαύρης Ηπείρου για να ικανοποιήσουν το «δηλητήριο της δικής τους απληστίας».

«Κάτω τα χέρια από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό! Κάτω τα χέρια από την Αφρική», τόνισε καταχειροκροτούμενος ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την ομιλία του ενώπιον των κυβερνητικών Αρχών και του διπλωματικού σώματος της χώρας.

Ο Πούτιν στην επέτειο της νίκης στο Στάλινγκραντ: «Η Ρωσία θα νικήσει στην Ουκρανία»

Η Ρωσία γιόρτασε την 80η επέτειο από τη νίκη των Σοβιετικών επί των Γερμανών ναζί στο Στάλινγκραντ, που αποτέλεσε σημαντική καμπή για την εξέλιξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου και εξακολουθεί να είναι ισχυρό σύμβολο του Ρωσικού πατριωτισμού. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνέκρινε την σημερινή μάχη κατά της Ουκρανίας και των δυτικών συμμάχων της με την νίκη της Ρωσίας κατά της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε ομιλία του. Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία είναι σίγουρο ότι θα νικήσει στην Ουκρανία, όπως έγινε και πριν από 80 χρόνια.