Σοκάρει το περιστατικό που σημειώθηκε χθες Δευτέρα, με έναν άγνωστο άντρα να επιτίθεται με μαχαίρι σε κληρικό της Ιεράς Μητρόπολης Βίνιτσας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο δράστης μπήκε στον Ιερό Ναό και έριξε στο πάτωμα τον Σταυρό, εικόνες ενώ προκάλεσε φθορές στο εσωτερικό του.

Ο προϊστάμενος του Ναού Πρωθιερέας Αντώνιος Κοβτονιούκ, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στο Ιερό μόλις άκουσε τον θόρυβο κατευθύνθηκε προς τον άγνωστο άνδρα για να του κάνει συστάσεις.

Ο δράστης ο οποίος άκουγε τον ιερέα χωρίς να του απαντάει, τον μαχαίρωσε στον λαιμό, σύμφωνα με το romfea.gr.

Η Αστυνομία έφτασε στον τόπο του συμβάντος, αλλά ο δράστης της επίθεσης αρνήθηκε να υπακούσει, οπότε η αστυνομία αναγκάστηκε να τον πυροβολήσει στο πόδι για να τον ακινητοποιήσει και να τον συλλάβει.

Να αναφερθεί ότι ο π. Αντώνιος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην εντατική σε ένα από τα Νοσοκομεία της Βίνιτσα.

Η Ιερά Μητρόπολη Βίνιτσας σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό τονίζει πως «ανεξάρτητα από το πώς θα τελειώσει η έρευνα, για άλλη μια φορά ζητάμε από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να σταματήσουν να υποδαυλίζουν το θρησκευτικό μίσος στην Ουκρανία!».