Η 17η διοργάνωση της Γιορτής της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας της Σόφιας θα πραγματοποιηθεί στη βουλγαρική πρωτεύουσα από τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, έως τις 18 του μηνός, ανακοίνωσε η μη κερδοσκοπική οργάνωση Bilitis, που διοργανώνει το φεστιβάλ αυτό διάρκειας δύο εβδομάδων. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει πολλές εκδηλώσεις που εστιάζουν σε ζητήματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και σε φεμινιστικά θέματα.

Με το σύνθημα «Queer χωρίς Σύνορα», το φεστιβάλ στοχεύει να θέσει στην ατζέντα σημαντικά κοινωνικά θέματα για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και να προσφέρει μια πλατφόρμα ενημέρωσης, υποστήριξης, αλληλεπίδρασης και ψυχαγωγίας.

Μερικές από τις κύριες εκδηλώσεις φέτος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, είναι τα εργαστήρια για την ποίηση, για την υιοθέτηση μιας στάσης ως πολίτη με τη χρήση οπτικού υλικού, έκθεση για τις διαμαρτυρίες στο Ιράν, διαλέξεις για τη νευροποικιλότητα και πώς σχετίζεται αυτή με την queer ταυτότητα, μεταξύ άλλων.

Οι διοργανωτές προσκαλούν το κοινό να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις «με ανοιχτή καρδιά και μυαλό» και να χαρεί την ποικιλομορφία των ανθρώπινων ταυτοτήτων.