Μια νεαρή γυναίκα με έφεση στην άθληση και τον υγιεινό τρόπο ζωής βρέθηκε ξαφνικά στο χειρουργείο, όπου έμεινε για περίπου 9,5 ώρες, ώστε οι γιατροί να αφαιρέσουν μέρος από τη γλώσσα της, λόγω μιας σπάνιας ασθένειας, την οποία στη συνέχεια ανακατασκεύασαν με μυ που πήραν από το πόδι της.

Η 27χρονη Charlotte Webster-Salter εργάζονταν ως αεροσυνοδός και λόγω του απαιτητικού προγράμματος της, κουράζονταν συνέχεια και μερικές φορές εμφάνιζε μεγάλα κόκκινα έλκη στο στόμα της, σύμφωνα με τη nypost.com. «Δεν ανησυχούσα στην αρχή. Είχα τζετ λαγκ όλη την ώρα εξαιτίας της δουλειάς μου, οπότε θεωρούσα ότι προέρχονταν από αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Τα σημάδια υποχωρούσαν και επανέρχονταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έτσι επισκέφθηκε γιατρούς, οι οποίοι την προέτρεψαν να φτιάξει τα δόντια της, αφού θεωρούσαν ότι έπασχε από κάποια φλεγμονή. Έτσι, αφαίρεσε όλους τους φρονιμίτες, έβαλε σιδεράκια, όμως πέρα από ένα «τέλειο χαμόγελο», τα έλκη δεν εξαφανίστηκαν.

Η 27χρονη Charlotte Webster-Salter

Τότε, πήγε σε έναν οδοντίατρο που έκανε βιοψία και ανακάλυψε ότι η νεαρή γυναίκα στην πραγματικότητα δεν είχε πρόβλημα με τα δόντια της, αλλά καρκίνο στη γλώσσα και έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα.

«Μπήκα για τα αποτελέσματα και με ρώτησε: “Έχεις κανέναν μαζί σου σήμερα;”. Τον κοίταξα και είπα: “Δεν είναι καλό, έτσι;”. Μου απάντησε: “Όχι, δεν είναι. Λυπάμαι πολύ. Έχεις καρκίνο στη γλώσσα”», δήλωσε η 27χρονη για τον τρόπο που έμαθε τη διάγνωση.

Χειρουργείο 9,5 ωρών

Έτσι, αμέσως χειρουργήθηκε με τους γιατρούς να προσπαθούν για 9,5 ώρες να αφαιρέσουν τον όγκο, με αποτέλεσμα να κόψουν ένα μέρος από τη γλώσσα της. Ταυτόχρονα, την ανακατασκεύασαν, χρησιμοποιώντας ένα μυ από το πόδι της κοπέλας.

Παρόλα αυτά, τότε ξεκίνησε ο Γολγοθάς της, αφού μπορεί να αφαίρεσε τον όγκο -ο οποίος ευτυχώς δεν έκανε μεταστάσεις, όμως έπρεπε να δώσει μάχη για την αποκατάσταση, που ήταν δύσκολη.

Αρχικά, την υπέβαλαν σε τραχειοτομία, ώστε να μπορεί να αναπνέει, αφού ήταν πρησμένη στο στόμα, ενώ έπρεπε να μάθει από την αρχή, να μιλάει, να τρώει και να αναπνέει.

«Θυμάμαι την πρώτη φορά που προσπάθησαν να το βγάλουν (σ.σ το σωλήνα από την τραχειοτομή). Κάλυψαν την τρύπα για να μπορώ μετά να αναπνεύσω από το στόμα και απλά δεν μπορούσα. Νομίζω ότι το σώμα μου δεν ήταν έτοιμο… Ήταν σαν να είχα ένα στόμα γεμάτο, με άχυρο ή σανό. Ήταν τόσο σκληρό, τόσο γεροδεμένο, τόσο κολλημένο. Και θυμάμαι τον πανικό, ήμουν σαν, “όχι, δεν μπορώ”», αφηγήθηκε χαρακτηριστικά.

Μετά από καιρό όμως, κατάφερε να αναρρώσει πλήρως και πλέον προτρέπει τους ανθρώπους να πηγαίνουν για εξετάσεις στο γιατρό και να μην αμελούν τίποτα, μόνο και μόνο επειδή είναι ακόμα υγιείς. «Δεν κάπνιζα, ούτε έπινα, αλλά πήγαινα στο γυμναστήριο και έτρωγα σωστά. Όμως εμφάνισα καρκίνο στη γλώσσα», είπε η Charlotte Webster-Salter.