Ο Τζο Μπάιντεν είχε ένα απρόοπτο κατά τη διάρκεια ομιλίας στην Πενσιλβάνια, καθώς μετά τη δημόσια στήριξη που εξέφρασε προς τον Δημοκρατικό Τζον Φέτερμαν που διεκδικεί μία έδρα στη Γερουσία, δεν ήξερε από ποια μεριά έπρεπε να αποχωρήσει από την σκηνή.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιεύτηκε, ο Αμερικανός πρόεδρος γύρισε πρώτα αριστερά και μετά έκανε στροφή 180 μοιρών για να καταλήξει στα δεξιά και να αποχωρήσει μουρμουρίζοντας, σύμφωνα με τη nypost.com.

Μάλιστα, λίγο αργότερα, σε άλλο περιστατικό, φάνηκε να τα έχει χαμένα όταν σταμάτησε να πει δυο λόγια με δημοσιογράφους στο Πίτσμπουργκ. Τον ρώτησαν γιατί και άλλοι υποψήφιοι δεν θέλουν να εμφανιστούν μαζί του δημόσια, αλλά έδειξε ότι άργησε να καταλάβει τι του είπαν.

Είναι άλλο ένα περιστατικό αυτού του τύπου -σε δημόσια εκδήλωση μάλιστα- που εγείρει ανησυχίες για τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο οποίος τον Νοέμβριο θα γίνει 80 ετών.

Τουλάχιστον ένας βουλευτής των Ρεπουμπλικανών ζήτησε να περάσει από πλήρες τεστ για να διαπιστωθεί αν πάσχει από άνοια. «Μοιάζει να τα έχει χαμένα, μασάει τα λόγια του, μιλά στο κενό και φωνάζει χωρίς λόγο», έγραψε στο Twitter.