Μία επιβάτης υποστήριξε πως την έβαλαν να καθίσει ανάμεσα σε δύο υπέρβαρους συνεπιβάτες, σε μια σύντομη πτήση και έλαβε ένα απροσδόκητο δείγμα καλής θέλησης από την αεροπορική εταιρεία.

Η Sydney Watson, μία δεξιά Αμερικανο-Αυστραλή δημοσιογράφος που είναι γνωστή για τις απόψεις της, ανέβασε στο Twitter τον περασμένο μήνα μια «εκστρατεία» υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως: «Αν χρειάζεστε προέκταση ζώνης ασφαλείας, είστε πολύ χοντρός για να είστε σε ένα αεροπλάνο». Τα προσβλητικά σχόλιά της ήρθαν αφού καθόταν ανάμεσα σε παχύσαρκα αδέρφια, σε μια τρίωρη πτήση της American Airlines, κατά την οποία ισχυρίστηκε ότι την άγγιζαν καθ’ όλη τη διάρκεια. Υποστήριξε σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Twitter ότι είχε «Σφηνωθεί ανάμεσα σε δύο ΠΑΧΟΥΛΟΥΣ ανθρώπους» στην πτήση, κάτι που υποστήριξε ότι «δεν ήταν απολύτως αποδεκτό ή εντάξει».

Εκείνη την εποχή, η American Airlines απάντησε λέγοντας ότι δεν κάνει διακρίσεις στους σωματότυπους των επιβατών της, μεταδίδει η nypost. «Οι επιβάτες μας έρχονται σε όλα τα διαφορετικά μεγέθη και σχήματα. Λυπούμαστε που νιώσατε άβολα στην πτήση σας», απάντησε ο λογαριασμός Twitter της αεροπορικής εταιρείας. Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία, επανήλθε δικαιολογώντας κατά κάποιον τρόπο τα προσβλητικά σχόλια της δημοσιογράφου.

Όπως αποκάλυψε η Watson την Τρίτη, φάνηκε ότι η αεροπορική εταιρεία άλλαξε γνώμη.

Σε ένα email που εστάλη στη Watson, ένας εκπρόσωπος είπε ότι «λυπάται ειλικρινά που η απόλαυση και η άνεση της πτήσης σας μειώθηκαν λόγω του ότι ένας άλλος επιβάτης ξεπέρασε τον χώρο της θέσης του». Ο εκπρόσωπος ενημέρωσε τη Watson ότι είχε το δικαίωμα να μετακινηθεί σε άλλη θέση εάν υπήρχε διαθέσιμη εναλλακτική επιλογή στην πτήση. Μάλιστα, σε μια «χειρονομία καλής θέλησης», της χορηγήθηκε πίστωση ταξιδιού 150 δολαρίων. «Μπορώ να καταλάβω την απογοήτευσή σας που η κατάσταση δεν διορθώθηκε προς ικανοποίησή σας». «Σας ευχαριστούμε που επικοινωνήσατε μαζί μας σχετικά με αυτό το θέμα. Πάνω απ ‘όλα, σας εκτιμούμε και ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε ξανά σε πτήση μας σύντομα» έγραφε το mail.

Watson δημοσίευσε μια ιδιαίτερα προσβλητική αντίδραση σε ένα νέο tweet που ακολούθησε το email.

«Προτιμώ να πάρω τα 150 δολάρια που μου πρόσφερε η American Airlines ως επιστροφή χρημάτων και να τα δώσω σε κάποιον που χρειάζεται συνδρομή στο γυμναστήριο», έγραψε. Το όλο συμβάν έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. Πολλοί υποστηρίζουν πως αυτά που περιγράφει είναι εντελώς αδικαιολόγητα και απαράδεκτα, ενώ άλλοι θεώρησαν ότι η στάση της ήταν δικαιολογημένη.

«Με έχουν συγκινήσει ψηλοί, μυώδεις άνθρωποι που κάθονται κολλημένοι στον εαυτό τους. Τα καθίσματα είναι αυτά που είναι», έγραφε μια απάντηση.

«Ίσως θα έπρεπε αντ ‘ αυτού να το δώσετε σε μια φιλανθρωπική οργάνωση και μετά να κοιτάξετε τα προβλήματά σας» έγραψε κάποιος. «Αρμέγετε την ταπείνωση δύο ανθρώπων για δικό σας κέρδος», είπε ένας άλλος. Ωστόσο κάποιος άλλος φαίνεται να συμφωνεί με τη δημοσιογράφο καθώς έγραψε: «Θα απέρριπτα τα 150 δολάρια και θα τους έλεγα ότι δεν είναι αρκετή αποζημίωση για τρεις ώρες δυστυχίας» δικαιολογώντας ουσιαστικά τη στάση της. 

Η Γουάτσον, παρόλο που δεν είναι γιατρός, εμφανίζει το «Dr.» στο όνομά της στο Twitter και αποκαλεί τον εαυτό της «πολύ σημαντικό γιατρό» στο Instagram.