Στα πίσω καθίσματα βρέθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και η σύζυγός του Τζιλ στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ που έγινε χθες στο Αββαείο του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σχολίασαν τη θέση του ισχυρή ηγέτη στη 14η σειρά.

Οι προσκεκλημένοι χθες έφταναν τις 2.000 και ανάμεσά τους ήταν πολιτικοί ηγέτες, μέλη βασιλικών οικογενειών και ξένοι αξιωματούχοι.

Αφού έφτασε στο Αββαείο για την κηδεία με την προεδρική λιμουζίνα του, ενώ οι άλλοι ηγέτες μεταφέρθηκαν με λεωφορεία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάθισε πίσω από τον πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα. Κάτι που προκάλεσε ακόμη και σχόλια από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει σεβασμός» για τις ΗΠΑ.

Όπως όμως αναφέρει η Daily Mail, η θέση του προέδρου των ΗΠΑ μέσα στο Αββαείο δεν ήταν μια πολιτική απόφαση αλλά αποφασίστηκε με βάση το βασιλικό πρωτόκολλο.

Σύμφωνα με την Telegraph, στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ οι πολιτικοί ηγέτες των κρατών της Κοινοπολιτείας έχουν προτεραιότητα σε σχέση με τους υπόλοιπους, ακόμη κι αν είναι από μικρότερες ή πιο… ασήμαντες χώρες.

Κι έτσι ο πρόεδρος Μπάιντεν βρέθηκε να κάθεται επτά θέσεις πίσω από τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό. Κάθισε επίσης πίσω από τον αυτοκράτορα και την Αυτοκράτειρα της Ιαπωνίας, μέλη ευρωπαϊκών βασιλικών οικογενειών και τον βασιλιά της Ιορδανίας.

Ο Τραμπ φυσικά δεν άφησε ασχολίαστη τη θέση του διαδόχου του. «Αυτό συνέβη στις ΗΠΑ μέσα σε μόλις δύο χρόνια. Κανένας σεβασμός. Ωστόσο ήταν μια ευκαιρία για τον Πρόεδρο να γνωρίσει τους ηγέτες ορισμένων κρατών του Τρίτου Κόσμου. Αν ήμουν εγώ πρόεδρος των ΗΠΑ δεν με έβαζαν εκεί πίσω και η χώρα μας θα ήταν πολύ διαφορετική από ό,τι είναι τώρα» ήταν οι αναρτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ.