Οι ισχυρισμοί ότι μια δημοφιλής παρουσιάστρια τηλεοπτικών ειδήσεων στον Καναδά έχασε τη δουλειά της αφού «γκρίζαρε» έχουν προκαλέσει θυμό και δυσπιστία απέναντι σε έναν από τους μεγαλύτερους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης της χώρας.

Σε ένα δίλεπτο βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter τη Δευτέρα, η Λίζα Λαφλάμ ανακοίνωσε ότι έχει καθαιρεθεί από την θέση της παρουσιάστριας του CTV National News, μιας από τις βραδινές εκπομπές με τις περισσότερες προβολές στην χώρα.

«Στα 58 μου, πίστευα πως θα έχω πολύ περισσότερο χρόνο για να πω περισσότερες ιστορίες που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η Καναδή παρουσιάστρια έπαψε να βάφει τα μαλλιά της εν μέσω της πανδημίας, αφήνοντας έτσι να φανεί το φυσικό τους χρώμα και με την ίδια να δηλώνει πλήρως απελευθερωμένη.

Ωστόσο, την Πέμπτη 18 Αυγούστου ο Μάικλ Μέλινγκ, ανώτερο στέλεχος στο CTV, συγκρούστηκε με τη Λαφλάμ, με το συμβόλαιο της παρουσιάστριας να λήγει άδοξα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Η αποχώρηση της γνωστής και αγαπητής Καναδής παρουσιάστριας σόκαρε ολόκληρη τη χώρα, με πολλούς να κάνουν λόγο για ηλικιακό ρατσισμό και σεξισμό ως τα αίτια της απόλυσής της.

Τα στελέχη του καναλιού διέψευσαν αμέσως τις κατηγορίες για σεξισμό και δήλωσαν πως η απομάκρυνση της Λαφλάμ από το κανάλι κρίθηκε από τις αλλαγές στις προτιμήσεις των θεατών.