Ένας από τους καλύτερους αθλητές του ζίου ζίτσου στον κόσμο και οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Λεάντρο Λο, πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι σε κλαμπ του Σάο Πάολο νωρίς το πρωί της Κυριακής, όπως δήλωσαν οι αρχές, βυθίζοντας στο πένθος την αθλητική κοινότητα.

Στις αρχές παραδόθηκε ως δράστης ένας στρατιωτικός αστυνομικός, ο Henrique Otavio Oliveira Velozo, που ήταν εκτός υπηρεσίας, το απόγευμα της Κυριακής, αν και η αστυνομία αρνήθηκε να δώσει πολλές επιπλέον λεπτομέρειες τη Δευτέρα το πρωί.

Τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τον δικηγόρο του Λο, ανέφεραν ότι όλα ξεκίνησαν όταν «άναψε» καβγάς στο πολυτελές Clube Sirio, καθώς ένας άνδρας πλησίασε την παρέα του Lo, όπως είπε ο δικηγόρος Ivã Siqueira Junior στο Folha de São Paulo και προσπάθησε να προκαλέσει την παρέα του Λο, για άγνωστο λόγο. Σύμφωνα με πληροφορίες της washingtonpost.com, πήρε ένα μπουκάλι από το τραπέζι τους και δεν το επέστρεψε. Ο δικηγόρος είπε ότι ο Λο ως αντίδραση, έσπρωξε τον άνδρα και τον έριξε κάτω.

Ο άνδρας «έβγαλε ένα όπλο από τη θήκη του και τον πυροβόλησε στο κεφάλι» σύμφωνα με μάρτυρα.

«Ο Λο ήταν ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές που έχει βγάλει ποτέ το άθλημά μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Ομοσπονδία Βραζιλίας ζίου ζίτσου. «Η παγκόσμια επιρροή, το πάθος και η αφοσίωση του Lo στο Jiu-Jitsu θα μείνουν για πάντα στη μνήμη και θα τιμούνται για τον μεγάλο πρωταθλητή και άνθρωπο που ήταν».

Η μητέρα του, Fatima Lo, δημοσίευσε στο Instagram μια ζωγραφιά του με τον Λο να ανεβαίνει στον ουρανό, ντυμένος με τη στολή του jujitsu. «Θα μου λείψεις τόσο πολύ», έγραψε. «Ένα κομμάτι μου λείπει».

Η κηδεία του αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα στη γενέτειρά του Σάο Πάολο.