Μία χειρίστρια γερανού και ανερχόμενο αστέρι του TikTok, πέθανε κατά τη διάρκεια φρικτού δυστυχήματος που καταγράφηκε σε βίντεο και έγινε πολύ γρήγορα viral στο διαδίκτυο. Το περιστατικό συνέβη την Τρίτη ενώ η 31χρονη Elvira Demidova χρησιμοποιούσε γερανό για να φορτώσει ένα δέμα με προορισμό το Tymen, έναν σημαντικό κόμβο πετρελαίου στη Σιβηρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του East2West News, ο δυνατός άνεμος προκάλεσε την ανατροπή της καμπίνας που βρισκόταν 40 πόδια πάνω από το έδαφος, με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών να βρει τραγικό θάνατο μετά την πρόσκρουση.

Στο βίντεο των 40 δευτερολέπτων, που ανέβηκε από τη ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα 72 RU, τα μηχανήματα φαίνονται να ταλανίζονται από τους θυελλώδης ανέμους που έπνεαν εκείνη την ημέρα στο εργοτάξιο, με το γάντζο ανύψωσης να πέφτει και να εξαφανίζει τα πάντα στο πέρασμά του. Ο γερανός που χειριζόταν η άτυχη εργάτρια, ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο μετά την πρόσκρουση στο έδαφος.

Πριν από το θάνατό της, η Demidova είχε καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερους από 41.000 followers στο TikTok, αναρτώντας ιστορίες για την καθημερινή της ζωή ως χειρίστρια γερανού, σύμφωνα με τη Daily Mail. Ο λογαριασμός της φαίνεται πλέον να είναι απενεργοποιημένος.

«Ήταν η καλύτερη γυναίκα στον κόσμο. Δεν ξέρω κανέναν που θα έλεγε άσχημα πράγματα γι’ αυτήν», είπε στο 72 RU ο σύζυγος της γυναίκας, Oleg Demidov. «Ήταν κοινωνική, ευγενική, συμπαθητική, πιστή. Δεν ξέρω τι θα κάνω μετά. Πρέπει να ξεπεράσω το σοκ. Τώρα το κύριο μέλημά μου είναι να τη θάψω ως αγαπημένη γυναίκα» ανέφερε ο σύζυγος.

Μετά το θάνατο της άτυχης γυναίκας, δημιουργήθηκε μία φιλανθρωπική καμπάνια έτσι ώστε να συγκεντρωθούν χρήματα για τα έξοδα κηδείας της 31χρονης, αλλά και να βοηθήσουν τον γιο και την κόρη της, που πλέον ζουν με τη μητέρα της Demidova.

Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του τραγικού θανάτου της, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ.

Η εταιρεία που εργαζόταν η Demidova ονομάζεται Mostostroy-11 και σύμφωνα με το East2West News, η συγκεκριμένη εταιρεία είχε υπογράψει πολλές κρατικές συμβάσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα το αφεντικό της εταιρείας, Νικολάι Ρούσου, αναγνωρίστηκε από τον Ρώσο ηγέτη Βλαντιμίρ Πούτιν το 2020 για τον ρόλο της εταιρείας στην ανέγερση της γέφυρας που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία.

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά θανάτων, το τελευταίο διάστημα, από διάσημους στην πλατφόρμα του TikTok. Υπενθυμίζεται πως τον Ιούνιο, ο influencer, Cooper Noriega, από την Καλιφόρνια, ο οποίος είχε σχεδόν 2 εκατομμύρια followres, πέθανε λίγες μόνο ώρες μετά το ανέβασμα ενός βίντεο στο οποίο μιλούσε σχετικά με το θάνατο σε νεαρή ηλικία.