Ούτε στον άλλο κόσμο δεν βρίσκει ησυχία ο Marc Anthony Humberto Ramos, καθώς την ώρα της κηδείας του, η χήρα του, Ornella Ramos, δέχθηκε επίθεση από την οικογένεια του συζύγου της. Στις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, φαίνονται οι δυο πλευρές να έχουν πιαστεί στα χέρια και να ανταλλάσσουν… κλωτσιές και μπουνιές πάνω από το ανοιχτό φέρετρο του Ramos.

Ο άγριος καυγάς ανάμεσα στις δύο πλευρές εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα, όπως φαίνεται από τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας, να πέφτουν μέχρι και τα στεφάνια που πλαισίωναν το φέρετρο.

Ένα μέλος της οικογένειας του εκλιπόντος φαίνεται μάλιστα να φτύνει τη Ramos και τα μέλη της οικογένειάς της κατά τη διάρκεια του καυγά, ο οποίος έλαβε χώρα λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του συζύγου της το 2019 από πνιγμό σε κρατικό πάρκο της Βόρειας Καρολίνας.

Η Ramos – η οποία δεν έριξε ούτε μια γροθιά κατά τη διάρκεια του καυγά – κάλεσε την αστυνομία όταν τα πράγματα ξέφυγαν. Στη συνέχεια, η ίδια και ο μικρός της γιος, έξι ετών τότε, κατέφυγαν σε ένα δωμάτιο του γραφείου τελετών όπου, όπως αναφέρει η Daily Mail, φυλάσσονταν άλλα πτώματα.

Η Ornella Ramos υπέβαλε μήνυση κατά του γραφείου τελετών για τον καυγά που ξέσπασε ανάμεσα σε εκείνη και την οικογένεια του αποθανόντος συζύγου της, ο οποίος καυγάς φαίνεται ότι ήταν το αποκορύφωμα μιας πολυετούς έντασης ανάμεσά τους ενώ είχε προηγηθεί και μια διαφωνία σχετικά με το αν θα αποτεφρωθεί ή όχι η σορός του.

Χάος πάνω από το ανοιχτό φέρετρο

Όπως λέει η Ornella, εκείνη και ο σύζυγός της, Marc αγαπιούνταν από όταν ήταν παιδιά και πήγαιναν στο γυμνάσιο. Απέκτησαν το πρώτο τους παιδί όταν εκείνη ήταν 17 ετών αλλά η οικογένεια του συζύγου της δεν ενέκρινε ποτέ τη σχέση τους. Έτσι όταν ο Marc, πνίγηκε τον Ιούνιο του 2019, η οικογένειά του κατηγόρησε την ίδια για τον θάνατό του.

Η οικογένεια -στην οποία περιλαμβάνονται και τα τέσσερα παιδιά του ζευγαριού που βρίσκονται σε σχολική ηλικία- ζούσε σε απόσταση μικρότερη των 35 χιλιομέτρων από το σημείο όπου φέρεται να πέθανε ο Marc και ήταν όλοι μπροστά κατά τον πνιγμό του.

«Προφανώς έχουν στο μυαλό τους πολλά ερωτήματα για εκείνη την ημέρα. ”Γιατί πνίγηκε;” “Πώς;” “Θα επιστρέψει;” “Γιατί δεν μπορεί να γυρίσει πίσω;”»’ ήταν μερικές από τις ερωτήσεις που θυμάται η Ramos ότι της έκαναν τα παιδιά της. Λες και αυτό το περιστατικό δεν ήταν αρκετά τραυματικό για τα μικρά παιδιά, λίγες μέρες αργότερα είδαν τη μητέρα τους να παίζει τις μπουνιές με τα πεθερικά και τα αδέρφια του νεκρού πατέρα τους.

Χάος πάνω από το ανοιχτό φέρετρο

«Ήταν μια πραγματικά τραυματική εμπειρία για εμένα και την οικογένειά μου. Ήθελα και εγώ και τα παιδιά μου να έχουμε μια καλή ανάμνηση από τον σύζυγό μου» είχε πει στην Daily News η χήρα του Ramos.

Η νεαρή υπέβαλε μήνυση στο γραφείο τελετών καθώς θεωρεί ότι θα μπορούσαν να έχουν κάνει περισσότερα για να δημιουργήσουν ένα ασφαλές και ελεγχόμενο περιβάλλον για εκείνη και τα παιδιά της. «Δεν μπορούν να φέρουν πίσω τον πατέρα τους, αλλά αυτό που συνέβη δεν είναι σωστό. Του άξιζε μια αξιοπρεπής τελετή» έλεγε συγκινημένη η Ornella Ramos.

Η Ramos δήλωσε ότι ο σύζυγός της ήθελε να αποτεφρωθεί, αλλά η οικογένειά του ήθελε ταφή και έτσι ξεκίνησε η «κόντρα» ανάμεσά τους. Στον καβγά που ακολούθησε συνελήφθησαν τέσσερις από τους παρευρισκόμενους, συμπεριλαμβανομένης της Ramos, και κατηγορήθηκαν για επίθεση σε βαθμό πλημμελήματος, σύμφωνα με την αστυνομία. Ωστόσο, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες και τα βίντεο η γυναίκα του Marc δεν χτύπησε κανέναν.

Συγκεκριμένα, τα πλάνα δείχνουν την κουνιάδα της Ramos, η οποία δεν κατονομάστηκε από την αστυνομία, να την πλησιάζει μπροστά από το φέρετρο, στη συνέχεια ανταλλάσσουν κάποιες κουβέντες και σε κάποια στιγμή ένας άντρας μπαίνει ανάμεσά τους.

Χάος πάνω από το ανοιχτό φέρετρο

Η Ramos είπε ότι μιλούσε με μια φίλη της, λέγοντάς της πόσο όμορφος έδειχνε ο σύζυγός της ακόμη και στο θάνατο, όταν την πλησίασε η αδερφή του, η οποία δήλωσε προσβεβλημένη από τα σχόλιά της και της είπε «να βγάλει το σκασμό». Στη συνέχεια η οργή της γιγαντώθηκε και την κατηγόρησε ότι εκείνη σκότωσε τον αδερφό της. «Της απάντησα ότι εκείνη είχε ευχηθεί να πεθάνει ο άντρας μου και γι’ αυτό είμαστε εδώ τώρα» λέει η Ornella.

Στη συνέχεια μια άλλη γυναίκα, φίλη της Ramos, μπαίνει ανάμεσα στις δύο γυναίκες, τελικά δέχεται ένα χαστούκι και αντεπιτίθεται με αποτέλεσμα να πέσουν κάτω τα στέφανα και το ανοιχτό φέρετρο.

Στο μεταξύ, μια άλλη γυναίκα, την οποία η Ράμος αναγνώρισε ως την άλλη αδελφή του εκλιπόντος συζύγου της, έφτυσε εκείνους που έσπευσαν να την υπερασπιστούν ενώ εκείνη και ο 6χρονος γιος της φυγαδεύτηκαν σε ένα δωμάτιο όπου φυλάσσονταν δύο πτώματα.

Μόλις μπήκαν στο δωμάτιο, η μάχη συνέχισε να μαίνεται και ο υπάλληλος του γραφείου τελετών προέτρεψε τη μητέρα να καλέσει την αστυνομία. Όταν έφτασε η αστυνομία, συνέλαβε τέσσερα άτομα, συμπεριλαμβανομένης της Ramos, η οποία κατηγορήθηκε για επίθεση σε βαθμό πλημμελήματος, με τους αστυνομικούς να λένε ότι χτύπησε κάποιον από τα πεθερικά της, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Η Ramos κατηγορεί τώρα το προσωπικό του γραφείου τελετών υποστηρίζοντας ότι προειδοποίησε το προσωπικό «για τα ζητήματα ανάμεσα στις δύο οικογένειες» κατά την προετοιμασία της κηδείας. Μια μέρα πριν από την τελετή, η Ramos είπε ότι μια από τις κουνιάδες της δεν την ήθελε στην κηδεία.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Ornella Ramos, το γραφείο τελετών τη διαβεβαίωσε ότι μπορούσε να διασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους και μία αξιοπρεπή κηδεία για τον εκλιπόντα σύζυγό της αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη και μάλιστα η ίδια αναγκάστηκε να μείνει υπό κράτηση για σχεδόν 30 ώρες μετά τη σύλληψή της.