Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον που χτες υπέβαλε την παραίτησή του. Οι συζητήσεις για το ποιος θα πάρει τη θέση του έχουν πάρει τη μορφή καταιγίδας.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ρίτσι Σούνακ θα παρουσιαστεί ως ένας «σοβαρός υποψήφιος σε μια σοβαρή χρονική στιγμή» στην κούρσα για την ηγεσία των Συντηρητικών και θα υποστηρίξει ότι είναι ο μοναδικός υποψήφιος με ακεραιότητα, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Times όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Σούνακ, ο οποίος παραιτήθηκε αυτή την εβδομάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ηγεσία του Μπόρις Τζόνσον, θα υποστηρίξει ότι μπορεί να διασώσει την «τιμή»του Συντηρητικού Κόμματος και ότι διαθέτει την εμπειρία να διαχειριστεί την οικονομική κρίση, σύμφωνα με τον συντάκτη του πολιτικού ρεπορτάζ της εφημερίδας, τον Στίβεν Σουίνφορντ.

Ο Ρίτσι Σούνακ

Πότε θα αποφασίσουν οι Συντηρητικοί

Οι Συντηρητικοί πρόκειται να εκλέξουν στις αρχές Σεπτεμβρίου τον αντικαταστάτη του Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ώστε να μπει τέλος στην πολιτική κρίση που έχει δημιουργεί στην Βρετανία.

Επίσης, ο Μπόρις Τζόνσον σχεδιάζει από την πλευρά του να παραμείνει μέλος του κοινοβουλίου μετά την παραίτησή του, σύμφωνα με έναν στενό συνεργάτη του. «Χαίρομαι που ακούω ότι το αφεντικό θα συνεχίσει ως βουλευτής», έγραψε στο Twitter ο Τζέιμς Ντάντριτζ.

Μπόρις Τζόνσον

«Θα παραιτηθώ. Είναι σαφώς η βούληση του Συντηρητικού κόμματος να υπάρξει νέος ηγέτης. Η διαδικασία επιλογής του νέου ηγέτη ξεκινά τώρα και θα υπηρετήσω από τη θέση μου μέχρι να έρθει ο νέος ηγέτης. Είμαι υπερήφανος για τα επιτεύγματά μου», είπε στο μήνυμά του προς τον βρετανικό λαό ο Μπόρις Τζόνσον.