Ο Τζορτζ Σόρος μίλησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός και αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο γεγονός είναι ιδιαίτερα βαρύ για την Ευρώπη, καθώς μπορεί να γίνει «η αρχή ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου», ακόμη και εάν λήξει σύντομα.

Ο Ούγγρος δισεκατομμυριούχος σημείωσε ότι «η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Αυτό έχει κλονίσει την Ευρώπη μέχρι τον πυρήνα της» και τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση ιδρύθηκε για να αποτρέψει κάτι τέτοιο. Ακόμη και όταν σταματήσουν οι μάχες, όπως πρέπει τελικά, η κατάσταση δεν θα επανέλθει ποτέ στο status quo» .

«Πράγματι, η ρωσική εισβολή μπορεί να γίνει η αρχή του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου και ο πολιτισμός μας μπορεί να μην τον επιζήσει», διευκρίνισε στη συνέχεια.

Σημειώνεται, ότι ο Τζορτζ Σόρος επέκρινε πρόσφατα τον Ρώσο πρόεδρο, γιατί με άρθρο στο Project Syndicate, αναφέρει ότι «ο Πούτιν ήταν ένας πολύ έξυπνος πράκτορας της KGB, αλλά αυτό φαίνεται να μην ισχύει πια. Έχοντας αποκτήσει μία συγκεκριμένη εμμονή, φαίνεται να έχει χάσει την επαφή του με την πραγματικότητα. Σίγουρα δεν εκτίμησε σωστά την κατάσταση στην Ουκρανία», ενώ τονίζει ότι «η Ρωσία μπορεί κάλλιστα να χάσει τον πόλεμο».

Ακόμη, ανέφερε ότι «πλησιάζοντας στην ηλικία των 70 ετών, ο Πούτιν αισθάνεται ότι αν πρόκειται να αφήσει το στίγμα του στη ρωσική ιστορία, είναι τώρα ή ποτέ. Αλλά η αντίληψή του για τον ρόλο της Ρωσίας στον κόσμο είναι στρεβλή. Φαίνεται να πιστεύει ότι ο ρωσικός λαός χρειάζεται έναν Τσάρο τον οποίο μπορεί να ακολουθήσει τυφλά. Αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο μιας δημοκρατικής κοινωνίας, και είναι ένα όραμα που διαστρεβλώνει τη ρωσική “ψυχή”, η οποία είναι συναισθηματική σε μεγάλο βαθμό».