Μια σπάνια μπάλα του μπέιζμπολ με την υπογραφή του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πωλήθηκε σε δημοπρασία στις ΗΠΑ με αγοραστή δισεκατομμυριούχο.

Η πρόσφορά που κέρδισε ήταν ύψους 50.103 δολαρίων σύμφωνα με τον οίκο RR Auction. Μάλιστα, ο οίκος θα δωρίσει την προμήθεια του, δηλαδή περισσότερα από 15 χιλιάδες δολάρια, σε φιλανθρωπικό σκοπό στην Ουκρανία, ώστε να βοηθηθεί ο λαός της που δοκιμάζεται από τον πόλεμο, τόνισε χαρακτηριστικά ο οίκος.

Ο Ζελένσκι είχε υπογράψει την μπάλα το 2019 στη Νέα Υόρκη, όταν επισκέφθηκε τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών. Πιο συγκεκριμένα το συλλεκτικό αθλητικό αντικείμενο φέρει το όνομά του στα αγγλικά, αλλά και στα ουκρανικά, όπως αναφέρει η RR Auction που έχει έδρα τη Βοστώνη.

Αγοραστής της μπάλας είναι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος, Τζιμ Ίρσεϊ. Αποκάλυψε την ταυτότητά του μέσω Twitter. Η περιουσία του Ίρσεϊ εκτιμάται στα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ είναι ιδιοκτήτης της ομάδας του NFL (αμερικάνικο ποδοσφαίρο), Ιντιανάπολις Κολτς.

«Προστέθηκε στη συλλογή μου τη μόνη γνωστή μπάλα μπέιζμπολ που έχει υπογράψει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη το 2019. Μέρος των χρημάτων θα δοθούν για την ανακούφιση του ουκρανικού λαού», ανέφερε σε μήνυμά του.

Ανάρπαστα τα γραμματόσημα με το πρόσωπο του Ζελένσκι στην Πολωνία

Η πολωνική ταχυδρομική υπηρεσία εξέδωσε 99 σειρές γραμματοσήμων με το πρόσωπο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τα οποία τα πούλησε για περίπου 1.200 δολάρια ανά σειρά ανέφερε η ταχυδρομική υπηρεσία της Ουκρανίας, Ukrposhta.

Σύμφωνα με την Ukrposhta, τα γραμματόσημα εξαντλήθηκαν μέσα σε μία ώρα. Τα χρήματα από την πώληση των γραμματοσήμων θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία.

Η τεράστια ζήτηση για τα γραμματόσημα υπογραμμίζει την εκτίμηση των Πολωνών στο πρόσωπό του αλλά κυρίως την πολωνική υποστήριξη στην Ουκρανία.