Στη Γαλλία, η κοινή γνώμη έχει σοκαριστεί από το ανατριχιαστικό έγκλημα στην Μερτ-ε-Μοσέλ της Νανσί. Μια μητέρα δολοφόνησε τα δύο μικρά παιδιά της.

Η 35χρονη ομολόγησε ότι το απόγευμα της Τρίτης (15/2) σκότωσε τα δύο μωρά της, ηλικίας εννέα μηνών και δυόμισι ετών. Συγκεκριμένα, ανέφερε στους αστυνομικούς, τα έπνιξε μέσα στο αυτοκίνητό της.

Επίθεση με σφυρί

Το χρονικό της τραγωδίας, άρχισε όταν η γυναίκα επιτέθηκε στον σύζυγό της με σφυρί. Ο άνδρας, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά, πήγε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Ακολούθως κατευθύνθηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει την επίθεση που δέχθηκε. Γυρνώντας στο σπίτι του, αντιλήφθηκε ότι η γυναίκα του δεν ήταν πια εκεί.

Από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας διαπιστώθηκε ότι το ζευγάρι αντιμετώπιζε προβλήματα εδώ και καιρό.

Τί είπε η παιδοκτόνος στις αρχές

Σύμφωνα με την αρχική κατάθεση της, η γυναίκα εκμεταλλεύτηκε την απουσία του συζύγου της για να σκοτώσει τα παιδιά της μέσα στο αυτοκίνητό της, αφού τα πήρε από τον παιδικό σταθμό. Τα έπνιξε βάζοντας το χέρι της στο στόμα και τη μύτη της κόρης της και πιέζοντας τον γιο της στο στήθος της, σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που έδωσε στους αστυνομικούς.

Η αστυνομία τη συνέλαβε, καθώς επέστρεφε στο σπίτι της για να αναζητήσει ένα παιχνίδι που ανήκε στην κόρη της. Η 35χρονη δήλωσε στις αρχές πως ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή της.

«Ήθελε να βάλει τέλος στη ζωή της, επιθυμία που επιβεβαιώνεται από την παρουσία χειρόγραφων επιστολών στο αυτοκίνητό της», ανέφερε ο εισαγγελέας.

Η γυναίκα αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και φέρεται να είχε υποφέρει από επεισόδια κατάθλιψης στο παρελθόν.