H αστυνομία στο Γουάκο του Τέξας γνωστοποίησε ότι προχώρησε στη σύλληψη 192 ανθρώπων που φέρονται να εμπλέκονται στη συμπλοκή με πυροβολισμούς που ξέσπασε μεταξύ συμμοριών μοτοσικλετιστών και είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 9 ανθρώπων και τον τραυματισμό 18 άλλων χθες.

Στους συλληφθέντες θα απαγγελθεί η κατηγορία της συμμετοχής σε οργανωμένο έγκλημα, επισήμανε η αστυνομία σε μία ανακοίνωση που εκδόθηκε ένα 24ωρο μετά το περιστατικό με την ανταλλαγή πυροβολισμών σε ένα μπαρ χθες, όταν ξέσπασε καβγάς μεταξύ των αντίπαλων συμμοριών.

Οι μηχανόβιοι που ήταν μέλη τουλάχιστον 5 αντίπαλων συμμοριών επιτέθηκαν ο ένας εναντίον του άλλου με όπλα, μαχαίρια, σιδηρογροθιές και αλυσίδες από μηχανές στο Twin Peaks Sports Bar and Grill που βρίσκεται στην πόλη του Γουάκο στο κεντρικό Τέξας.

Στις συμπλοκές δεν τραυματίστηκαν αστυνομικοί ούτε περαστικοί.

Όταν οι μηχανόβιοι άρχισαν να πυροβολούν, οι αστυνομικοί επενέβησαν και ορισμένοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Αμέσως μόλις οι πυροβολισμοί έπαυσαν, πτώματα κείτονταν στο εστιατόριο και κατά μήκος του χώρου στάθμευσης.
Τουλάχιστον 50 όπλα κατέσχεσαν οι αρχές από το σημείο της συμπλοκής.

«Κατά τα χθεσινά γεγονότα κακοί συγκρούστηκαν με κακούς. Όταν οι αστυνομικοί μας έφθασαν, οι κακοποιοί έστρεψαν τα όπλα τους εναντίον των αστυνομικών μας», επισήμανε ο αρχιφύλακας της αστυνομίας του Γουάκο Πάτρικ Σουάντον σε μια ενημέρωση δημοσιογράφων.

Η Επιτροπή Αλκοολούχων Ποτών του Τέξας αποφάσισε να κλείσει το Twin Peaks Sports Bar and Grill για τουλάχιστον 7 ημέρες «εξαιτίας του υπαρκτού κινδύνου που αντιπροσωπεύει για την κοινότητά μας» ανέφερε η αστυνομία.
Την ίδια ώρα η αστυνομία εκφράζει φόβους για το ενδεχόμενο αντιποίνων.

Ο αρχιφύλακας Σουάντον κατήγγειλε σήμερα ότι αστυνομικοί δέχθηκαν απειλές μετά το περαστικό με τους πυροβολισμούς.