Ένας αστυνομικός στη Φλόριντα των ΗΠΑ βρίσκεται υπό πειθαρχική έρευνα αφού οι κάμερες που φορούν οι αστυνομικοί στο σώμα τους, τον έδειξαν να πιάνει μια γυναίκα συνάδελφό του από τον λαιμό και να την πετάει πάνω σε αυτοκίνητο. Η αστυνομικός προηγουμένως επιχείρησε να τον απομακρύνει από έναν ύποπτο που συνέλαβαν για επίθεση σε περαστικούς έξω από σούπερ μαρκετ.

Ο 46χρονος Κρίστοφερ Πουλίζ κατηγορείται πως επιτέθηκε στην 28χρονη συνάδελφό του, της οποίας το όνομά του δεν έγινε γνωστό, τον περασμένο Νοέμβριο. Το υλικό δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα.

Όλα άρχισαν όταν ο Πουλίζ μαζί με άλλους αστυνομικούς συνέλαβαν έναν άνδρα για ξυλοδαρμό. Ο άνδρας φερόταν να έχει χτυπήσει ανθρώπους έξω από ένα σούπερ μάρκετ. Αφού έβαλαν τον συλληφθέντα στο αυτοκίνητο και ενώ του είχαν περάσει χειροπέδες, ο Πουλίζ κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του. Μάλιστα, φέρεται να πήρε στο χέρι του το σπρέι πιπεριού και να το έστρεψε εναντίον του άνδρα.

Τότε η 28χρονη αποφάσισε να δράσει και βλέποντας τη συμπεριφορά του συναδέλφου της έσπευσε να τον πιάσει από τη ζώνη προκειμένου να τον απομακρύνει. Ο Πουλίζ εκνευρίστηκε, γύρισε και την άρπαξε από τον λαιμό και την κράτησε για αρκετά δευτερόλεπτα, ενώ την «κόλλησε» σε κοντινό αυτοκίνητο. Ο αρχηγός του τμήματος του Σάνραϊζ, Άντονι Ρόσα, δήλωσε «αηδιασμένος» από τη συμπεριφορά του Πουλίζ, ο οποίος μέχρι να μάθει το μέλλον του έχει περιοριστεί σε δουλειά γραφείου.

Βέβαια, ο Ρόσα έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο, αλλά αρνήθηκε να δημοσιεύσει και τον ήχο. Έτσι, δεν ακούγεται τί είπε ο Πουλίζ τόσο στον ύποπτο καθώς και στη συνάδελφό του. Σημείωσε, μονάχα, πως ο Πουλίζ έφτασε στα άκρα μια κατάσταση που θα έπρεπε να είναι ήρεμη, λόγω της επίθεσης που είχε προηγηθεί στο σούπερ μάρκετ.

«Είμαι περήφανος για την αστυνομικό που βρίσκεται μαζί μας 2,5 χρόνια. Η δράση της ήταν καθοριστική. Δεν μπορώ να φανταστώ τί μπορεί να νιώθει μετά από αυτό που της συνέβη», πρόσθεσε ο Ρόσα.