Ένα στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη ανοικτά των ακτών του βορείου Ισραήλ και πιο συγκεκριμένα στα ανοιχτά της πόλης Χάιφα. Τα σωστικά συνεργεία κινητοποιήθηκαν άμεσα για τη διάσωση των τριών επιβαινόντων.

Ένας από τους τρεις ήταν τραυματίας και μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, σύμφωνα με τους «The Times of Israel». Μάλιστα, θα τεθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείο Ραμπάμ. Από τα παγωμένα νερά ανασύρθηκαν νεκρά τα σώματα των άλλων δύο μελών του πληρώματος.

Τα αίτια της συντριβής δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, αλλά όπως αναφέρει η ίδια πηγή φαίνεται πως το ελικόπτερο υπέστη βλάβη και δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας επίθεσης.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου αεροπορίας του Ισραήλ, ο πτέραρχος Αμικάμ Νόρκιν, ανακοίνωσε μετά το δυστύχημα την προσωρινή αναστολή όλων των αεροπορικών γυμνασίων και ανέθεσε σε ανώτερο αξιωματικό να διενεργήσει έρευνα για αυτό το «συμβάν», συνεχίζει η ανακοίνωση του στρατού, χωρίς να διατυπώνει σε αυτό το στάδιο καμία εκτίμηση για τα αίτια της συντριβής.

Σύμφωνα με το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Καν, ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ και ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας Γιαΐρ Λαπίντ ενημερώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας για τις λεπτομέρειες σχετικά με το σπάνιο για τον ισραηλινό στρατό θανατηφόρο δυστύχημα