Το φως της δημοσιότητας είδε για πρώτη φορά έγγραφο που αποδεικνύει ότι ο Ισπανός ποιητής Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα δολοφονήθηκε με εντολή του δικτάτορα Φράνκο το καλοκαίρι του 1936.

Το επίμαχο έγγραφο, το οποίο ήρθε στη δημοσιότητα από το πρακτορείο Σερ, συντάχθηκε στα κεντρικά της αστυνομικής διεύθυνσης της Γρανάδα το 1965. Σύμφωνα με αυτό,  ο Λόρκα δολοφονήθηκε μαζί με ένα ακόμη άτομο μετά τη σύλληψή του σε φιλικό σπίτι όπου κρυβόταν.

Στη συνέχεια οι σοροί τους μεταφέρθηκαν με αυτοκίνητο στο Βιθνάρ, περιοχή βόρεια της Γρανάδας, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται η ακριβής τοποθεσία ταφής.

Παράλληλα, στο ίδιο έγγραφο, το οποίο ρίχνει φως στο θάνατο ενός από τους μεγαλύτερους ποιητές της Ισπανίας, αναφέρεται ότι ο Λόρκα ήταν «σοσιαλιστής», «μασόνος της στοάς Αλάμπρα», ενώ του αποδίδεται και η «κατηγορία» της «ομοφυλοφιλίας και αποκλίνουσας συμπεριφοράς».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.