Κάποια από τα πλέον σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη παρουσιάζονται στις παρακάτω φωτογραφίες. Οι πιο αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας πρέπεθ να έχουν συνήθως τα εξής συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, και πόνο. Όλα αυτά δηλαδή που μας κάνουν να ζούμε.

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Κοιτάζοντας τις παρακάτω φωτογραφίες σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Έτσι κατέγραψαν οι φωτογράφοι του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Λα Πάλμα, Ισπανία: Η Γη συνεχίζει να ξερνάει λάβα και στάχτη

Λάβα κυλάει από το ηφαίστειο στη Λα Πάλμα

Δεν έχει τελειωμό ο εφιάλτης που ζουν οι κάτοικοι του νησιού Λα Πάλμα στην Ισπανία. Το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα βρυχάται και η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή έχει αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες. Το Εθνικό Γεωγραφικό Ινστιτούτο της Ισπανίας κατέγραψε 341 σεισμούς τις τελευταίες 24 ώρες.

Λάβα κυλάει από το ηφαίστειο στη Λα Πάλμα

Χιλιάδες κάτοικοι έχουν εκτοπιστεί από την έκρηξη, η οποία δεν έχει στοιχίσει τη ζωή ευτυχώς μέχρι στιγμής σε κανέναν πολίτη στο δυτικότερο μέλος του αρχιπελάγους των Καναρίων Νήσων στον Ατλαντικό.

Τέφρα έχει καλύψει τα πάντα στη Λα Πάλμα

Το ηφαίστειο εξερράγη πρώτη φορά στις 19 Σεπτεμβρίου του 2021.

Αθήνα, Ελλάδα: Χριστούγεννα στον αστερισμό της μετάλλαξης Όμικρον

Ηλικιωμένος μπροστά σε γκράφιτι στην Αθήνα

Ένας ηλικιωμένος κύριος περπατά σε ένα πανέμορφο γκράφιτι σε δρόμο της Αθήνας. Η χώρα τις τελευταίες ώρες ζει και αυτή στον αστερισμό της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού που έχει πανικοβάλει τον πλανήτη. Το πρώτο κρούσμα της νέας παραλλαγής εντοπίστηκε στα Χανιά στις 2 Δεκεμβρίου.

Κωνσταντινούπολη, Τουρκία: Στενάζουν οι άνθρωποι από τη φτώχεια

Γυναίκα παίρνει χωμί στην Τουρκία

Οι άνθρωποι αγοράζουν ψωμί από πρατήριο του δήμου της Κωνσταντινούπολης. Το τουρκικό νόμισμα έχει βυθιστεί σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα έναντι του δολαρίου ΗΠΑ και του ευρώ τους τελευταίους μήνες, καθώς ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικρίθηκε σφοδρά για την προσπάθεια μείωσης των επιτοκίων παρά την άνοδο των τιμών καταναλωτή.

Παρίσι, Γαλλία: Πάλι ο Μέσι

Ο Μέσι μες το βραβείο της Χρυσής Μπάλας

Ο παίκτης της Παρί Σεν Ζερμέν, Λιονέλ Μέσι γελά μετά την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας 2021 κατά τη διάρκεια της τελετής της 65ης Χρυσής Μπάλας στο Theatre du Chatelet, στο Παρίσι. Ο Μέσι κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα για έβδομη φορά. Η απόφαση για το βραβείο ωστόσο επικρίθηκε μια και πολλοί πίστευαν ότι ο επιθετικός της Μπάγερν Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι ήταν αυτός που έπρεπε να πάρει το μεγάλο βραβείο.

Άσαμ, Ινδία: Ο θρήνος μπροστά στον νεκρό ελέφαντα

Θρήνος μπροστά σε ένα νεκρό ελέφαντα

Μια γυναίκα θρηνεί μπροστά στο πτώμα ενός άγριου αρσενικού ελέφαντα, έναν από τους δύο που σκοτώθηκαν από ένα τρένο στο Durung Pathar, στη βορειοανατολική ινδική πολιτεία Άσαμ, την Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου 2021. Τα τρένα που περνούν από το σημείο με ταχύτητα έχουν χτυπήσει δεκάδες άγριους ελέφαντες στο Άσαμ στο παρελθόν, αναγκάζοντας τους Ινδικούς Σιδηροδρόμους, που διαχειρίζονται τα τρένα, να ρυθμίζουν την ταχύτητα σε σημεία που είναι γνωστά περάσματα.

Πεσαβάρ, Πακιστάν: Η ζωή του νομά

Κοπάδι με ζώα στο Πακιστάν

Ένας Πακιστανός νομάς συνοδεύει τα ζώα του ένα ομιχλώδες πρωινό στα περίχωρα της Πεσαβάρ, στο Πακιστάν. Η ζωή προσπαθεί να αποκτήσει κάποια κανονική ροή παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν στη χώρα και τη φτώχεια που μαστίζει τους κατοίκους.

Κουεζόν, Φιλιππίνες: Η ασπίδα του εμβολίου και ο νέος συναγερμός της Όμικρον

Νοσηλεύτρια έτοιμη να κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού

Μία υγειονομικός δείχνει μια άδεια σύριγγα σε μία μαθήτρια, μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca για την COVID-19, κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας μιας πανεθνικής τριήμερης εκστρατείας εμβολιασμού σε σχολείο στην πόλη Κουεζόν. Η μετάλλαξη Όμικρον μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί στις Φιλιππίνες ένα μέχρι πρότινος hotspot της πανδημίας για τη Νοτιοανατολική Ασία. Τα κρούσματα COVID-19 έχουν πέσει σημαντικά κάτω από τα 1.000 κάθε μέρα τις τελευταίες ημέρες, αλλά η εμφάνιση της νέας παραλλαγής έχει σημάνει νέο συναγερμό.

Λίβερπουλ, Μεγάλη Βρετανία: Γκολ σε ντέρμπι μίσους και ιπτάμενα μπουκάλια

Μπουκάλι ίπταται δίπλα στον Χέντερσον της Λίβερπουλ

Ο Τζόρνταν Χέντερσον της Λίβερπουλ πανηγυρίζει αφότου σημείωσε το πρώτο γκολ κατά τη διάρκεια του αγώνα της Πρέμιερ Λιγκ μεταξύ της Έβερτον και της Λίβερπουλ στο Γκούντισον Παρκ. Οι Ρεντς επικράτησαν με 4-1 ωστόσο το να πανηγυρίζεις σε ντέρμπι μίσους μπροστά στους αντίπαλους οπαδούς έχει πάντα κάποιους κινδύνους.

Καμπούλ, Αφγανιστάν: Μία χώρα στο χείλος της καταστροφής

Άνδρας μοιράζει ψωμί στο Αφγανιστάν

Ένας άντρας μοιράζει ψωμί σε Αφγανές γυναίκες που φορούν μπούρκα έξω από ένα αρτοποιείο στην Καμπούλ. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ από τις αρχές Νοεμβρίου, σχεδόν 24 εκατομμύρια άνθρωποι στο Αφγανιστάν, περίπου το 60% του πληθυσμού, υποφέρουν από οξεία πείνα, συμπεριλαμβανομένων 8,7 εκατομμυρίων που ζουν σχεδόν σε συνθήκες λιμού. Όλο και περισσότερα υποσιτισμένα παιδιά έχουν γεμίσει τους θαλάμους των νοσοκομείων.

Σεούλ, Νότια Κορέα: Και υποβρύχιος Άγιος Βασίλης

Υποβρύχιος Άγιος Βασίλης

Ένα κορίτσι παρακολουθεί έναν δύτη ντυμένο Άγιο Βασίλη κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης για την προώθηση των επερχόμενων εορτών των Χριστουγέννων στο Ενυδρείο Coex στη Σεούλ. Τα Χριστούγεννα είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές που γιορτάζονται στη Νότια Κορέα με όλο τον κόσμο να προσπαθεί να ξεφύγει από την καθημερινότητα του κορονοϊού.