Η Βρετανία κατέγραψε 53.945 νέα κρούσματα κορονοϊού σήμερα, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από τις 17 Ιουλίου, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, καθώς η επικρατούσα μετάλλαξη Delta εξακολουθεί να διασπείρεται.

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 2,8% τις τελευταίες επτά ημέρες σε σύγκριση με μία εβδομάδα πριν, αν και οι θάνατοι κατέγραψαν πτώση 3% για το ίδιο διάστημα, αναφέρει το Reuters.

Όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, οι αρχές ανακοίνωσαν, επίσης, επιπλέον 141 θανάτους λόγω κορονοϊού, αριθμός μειωμένος εν συγκρίσει με τους 171 νεκρούς πριν από μία ημέρα.

Όπως επισημαίνει η Αρχή Υγειονομικής Ασφάλειας της Βρετανίας (UKHSA), ο αριθμός των κρουσμάτων είναι μεγαλύτερος στις ηλικίες 5-9 ετών, απόδειξη ότι τα κρούσματα αυξήθηκαν ξανά στα σχολεία, μετά την πτώση τους, έπειτα από τις σχολικές διακοπές στη μέση του τριμήνου, πριν από έναν μήνα.

Τα κρούσματα είναι χαμηλότερα στους άνω των 80 ετών.

ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Ανησυχία για την Όμικρον

«Καθώς παρατηρούμε την μετάλλαξη Όμικρον να αναδύεται, η παραλλαγή Delta συνεχίζει να κυκλοφορεί σε υψηλά επίπεδα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες», δήλωσε ο Στίβεν Ράιλι, γενικός διευθυντής Δεδομένων στην UKHSA.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, που έκανε σήμερα την αναμνηστική δόση του εμβολίου, δείχνει διατεθειμένος να περάσει τον χειμώνα βασιζόμενος κυρίως στις ενισχυτικές αυτές δόσεις παρά στα lockdown.

Εντούτοις, επανάφερε την υποχρεωτική χρήση της μάσκας στα καταστήματα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω της ανησυχίας για την παραλλαγή που αρχικά εμφανίστηκε στη Νότια Αφρική και η οποία, πλεόν, έχει θέσει σε συναγερμό ολόκληρη την Ευρώπη.