Θανάσιμα τραυματίστηκε σήμερα, μια ανώτερη εισαγγελέας της Ουγκάντα, μετά από επίθεση που δέχτηκε από ενόπλους. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, μεγάλη είναι η πιθανότητα να πρόκειται για στοχευμένη δολοφονία που συνδέεται με την υπόθεση της διπλής βομβιστικής επίθεσης στη Καμπάλα το 2010.

Η δολοφονική επίθεση σημειώθηκε περίπου στις 20:00 τοπική ώρα στο προάστιο Κιγουατούλε, περίπου 13 χιλιόμετρα από το κέντρο της Καμπάλα, πρωτεύουσα της Ουγκάντα. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Πάτρικ Ονιάνγκο, η Καγκεζί δέχτηκε επίθεση καθώς οδηγούσε το αυτοκίνητό της με προορισμό το σπίτι της ενώ φαίνεται πως οι ένοπλοι ακολουθούσαν το αυτοκίνητό της. Σύμφωνα με τον Ονιάνγκο, η εισαγγελέας κατέληξε λίγες στιγμές αφότου εισήχθη στο νοσοκομείο.

Όπως διευκρίνισε μάλιστα η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο η δολοφονία να συνδέεται με την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης. Η Τζόαν Καγκεζί υπήρξε επικεφαλής εισαγγελέας στη δίκη 12 υπόπτων που κατηγορούνται για την οργάνωση των διπλών επιθέσεων που σημειώθηκαν σε καφετέριες όπου πλήθος είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει το τελικό του ποδοσφαίρου του Παγκόσμιου Κυπέλλου τον Ιούλιο του 2010. Κατά την διάρκεια των επιθέσεων συνολικά 79 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί.

Την ευθύνη είχε αναλάβει τότε η ισλαμιστική οργάνωση αλ Σαμπάαμπ, η οποία είχε ανακοινώσει ότι επρόκειτο για αντίποινα σχετικά με την απόφαση της Ουγκάντα να αποστείλει στρατεύματα στη Σομαλία για την ενίσχυση της κυβέρνησης της χώρας.
.