Έχασε τη μάχη με τον Έμπολα το τελευταίο γνωστό κρούσμα στη Λιβερία

Αξιωματούχοι της υγείας προειδοποιούν για την εκδήλωση νέων κρουσμάτων


ΚΟΣΜΟΣ
5:28
28/03/2015
Έχασε τη μάχη με τον Έμπολα το τελευταίο γνωστό κρούσμα στη Λιβερία
loading

Τη μάχη με την νόσο έχασε την Παρασκευή μία γυναίκα στη Λιβερία η οποία αποτελούσε και το τελευταίο γνωστό κρούσμα του ιού στη χώρα, σύμφωνα με δηλώσεις του Φράνσις Κέτε, επικεφαλής της ομάδας αντιμετώπισης του ιού στη χώρα.

Το κρούσμα αυτό, που κατέληξε σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας, Μονρόβια, ήταν το πρώτο που είχε καταγραφεί μετά από 42 ημέρες και οι αρχές δήλωσαν ότι η γυναίκα πιθανόν προσβλήθηκε από τον θανατηφόρο ιό αφότου συνευρέθηκε ερωτικά με έναν άνδρα ο οποίος είχε επιζήσει του Έμπολα.

«Καταφέραμε να εντοπίσουμε τους ανθρώπους με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή», δήλωσε ο Κέτε. «Απευθύνουμε έκκληση στους πάντες να ακολουθούν τα προληπτικά μέτρα που αφορούν στον Έμπολα».

Αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας έχουν προειδοποιήσει τους πολίτες ότι είναι πιθανό να εκδηλωθούν νέα κρούσματα μέσω της σεξουαλικής επαφής ακόμα και σε περιοχές που έχουν απαλλαχθεί από τη νόσο.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας του Έμπολα, ιδιαίτερα στις 3 χώρες της δυτικής Αφρικής οι οποίες έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό, τη Λιβερία, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει