Τρεις αστυνομικοί αποτάχθηκαν και ένας τέταρτος παραιτήθηκε για την ανταλλαγή μηνυμάτων και βίντεο με ρατσιστικό περιεχόμενο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης του Φορτ Λούντερνταλ στα νοτιοανατολικά των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Οι τέσσερις αστυνομικοί αντάλλασσαν ρατσιστικά μηνύματα μεταξύ τους καθώς και με πρώην συναδέφους» δήλωσε ο Φρανκ Άμπερλι, επικεφαλής του τμήματος στο Φορτ Λούντερνταλ της Φλόριντα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Χαρακτήρισε μάλιστα την συμπεριφορά τους αδικαιολόγητη και τόνισε πως «τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν πρόκειται να τις ανεχθούμε».

Το ατυχές αυτό περιστατικό έρχεται σε μια ιδιαίτερα τεταμένη στιγμή, όπου η δημοσιοποίηση πολλών σκηνών βίας ακόμα και δολοφονιών αφροαμερικανών πολιτών από αστυνομικούς κατά τους τελευταίους μήνες, έχουν ως αποτέλεσμα να αναβιώσουν οι φυλετικές εντάσεις και να πραγματοποιηθούν πολυάριθμες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη χώρα.

Τα μηνύματα περιείχαν ρατσιστικές εκφράσεις οι οποίες συνόδευαν βίντεο σαν τρέιλερ ταινίας, που έστειλε ένας από τους αστυνομικούς. Σε αυτό εμφανιζόταν ένα πρόσωπο με λευκή κουκούλα της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν και φωτομοντάζ του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με χρυσά δόντια.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Φορτ Λούντερνταλ διευκρίνισε πως η καταγγελία για τα μηνύματα είχε γίνει ήδη από το προηγούμενο έτος και από τότε ξεκίνησε η διερεύνηση των περιπτώσεων αυτών.

Στην αρχή της έρευνας, τον Οκτώβριο, οι τέσσερις αστυνομικοί αποτάχθηκαν δύο τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε δύο ανατέθηκαν θέσεις γραφείου.