Σε δημοπρασία που διοργάνωσε ο οίκος Julien’s Auctions και η οικογένεια της Έιμι Γουάινχαουζ στο Μπέβερλι Χιλς του Λος Άντζελες στις Η.Π.Α., πωλήθηκε για 243 χιλιάδες δολάρια το φόρεμα που φόρεσε η αείμνηστη τραγουδίστρια στην τελευταία της συναυλία.

Το μίνι εξώπλατο φόρεμα που έβαλε στο Βελιγράδι τον Ιούνιο του 2011, ένα μήνα προτού πεθάνει σε ηλικία 27 ετών από υπερβολική δόση ναρκωτικών και αλκοόλ, ήταν το κεντρικό κομμάτι της δημοπρασίας. Παράλληλα, διατέθηκαν κι άλλα προσωπικά και επαγγελματικά της αντικείμενα. Στόχος της οικογένειάς της ήταν να υπάρχει ποικιλία τιμών προκειμένου οι fans της να μπορέσουν ν’ αποκτήσουν κάτι δικό της.

Το φόρεμα πωλήθηκε σε τιμή 16 φορές πάνω από την αρχική εκτιμώμενη αξία στη δημοπρασία του Julien’s Auctions στο Λος Άντζελες, σύμφωνα με το BBC News. Συνολικά, υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια δολάρια.

Άλλα αντικείμενα που πωλήθηκαν στη δημοπρασία, ήταν μια κόκκινη δερμάτινη τσάντα Moschino, σε σχήμα καρδιάς, την οποία η τραγουδίστρια κράτησε το 2007 στην τελετή απονομής των BRIT Awards. Εκείνη τη χρονιά κέρδισε τα βραβεία στις κατηγορίες Καλύτερη Βρετανίδα Σόλο Καλλιτέχνης και Καλύτερο Βρετανικό Άλμπουμ για το «Back To Black». Η τσάντα πωλήθηκε 204.800 δολάρια, σε τιμή 13 φορές πάνω από την εκτιμώμενη και ένα φόρεμα Dolce & Gabbana 150.000 δολάρια, 30 φορές πάνω από την ενδεικτική αξία.

Όλα τα έσοδα από την πώληση των αντικειμένων θα διοχετευθούν στο ίδρυμα Έιμι Γουάινχαουζ, το οποίο στηρίζει νέους με προβλήματα εθισμού. Κάποια από τα αναμνηστικά θα παρουσιαστούν στην έκθεση «Amy: Beyond The Stage» στο Μουσείο Ντιζάιν του Λονδίνου έως τις 26 Νοεμβρίου και στη συνέχεια θα παραδοθούν στους συλλέκτες που τα αγόρασαν.