Η επιστροφή στην ομαλότητα δεν συμβαίνει με επαρκώς ταχύ ρυθμό στα βρετανικά βενζινάδικα, υποστηρίζει το συνδικάτο των βενζινοπωλών (PRA), καθώς τόσο η έλλειψη οδηγών για τα βυτιοφόρα όσο και οι «αγορές πανικού» στέγνωσαν πολλές αντλίες στο Λονδίνο και τη νοτιοανατολική Αγγλία.

Σύμφωνα με την έρευνα του συνδικάτου, το 12% των βενζινάδικων της περιοχής αυτής εξακολουθούν να μην διαθέτουν καύσιμα ενώ το 17% έχει μόνο ένα είδος καυσίμου.

«Βρισκόμαστε στη 15η ημέρα της κρίσης. Χρειαζόμαστε μια ανεξάρτητη έρευνα ώστε οι αυτοκινητιστές να προστατευθούν από μια τέτοια έλλειψη καυσίμων στο μέλλον» επιμένει το PRA, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τις «παράλογες προτεραιότητες» της κυβερνητικής πολιτικής.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, το PRA εκφράζει τη λύπη του επειδή μετά τις συναντήσεις των κυβερνητικών παραγόντων με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών οδηγών φορτηγών, δεν δόθηκαν στα βενζινάδικα οι πληροφορίες για το πώς και πότε θα ξαναρχίσουν οι παραδόσεις καυσίμων.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, υπάρχει έλλειψη έως και 100.000 οδηγών στη Βρετανία

Αν και το σωματείο αυτό χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης να διαθέσει στρατιώτες για να συμμετάσχουν στις παραδόσεις, σημείωσε ότι κάποιες φορές ανεφοδιάζονταν βενζινάδικα που είχαν ήδη παραλάβει καύσιμα.

«Το μάθημα από όλα αυτά είναι ότι, παρά τις καλές προθέσεις, οι αρχές δεν έχουν την ικανότητα ή τα προσόντα για να θέσουν υπό έλεγχο μια τέτοια κρίση», κατέληξε στην ανακοίνωσή του το PRA.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.