Στη χρησιμότητα της λειτουργίας της Αρχής Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Έκτακτων Καταστάσεων (HERA) εστίασε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου τονίζοντας, στη διάρκεια ομιλίας της στο ευρωκοινοβούλιο, ότι θα βοηθήσει στο να κλείσουν τα κενά αναφορικά τόσο με την ετοιμότητα όσο και με τις απαντήσεις της Ε.Ε. σε κρίσεις υγείας.

Η κ. Κυριακίδου, σημείωσε ότι η HERA θα πετύχει μόνο αν υπάρξει συναίνεση για την ετοιμότητα στην υγεία σε όλα τα επίπεδα σε ολόκληρη την Ε.Ε. συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Η στενή συνεργασία μας σε όλη την κατάσταση έκτακτης ανάγκης της COVID-19 και σχετικά με τις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας ήταν καθοριστικής σημασίας για τη δική μας επιτυχημένη απάντηση στη χειρότερη κρίση δημόσιας υγείας εδώ και γενιές», ανέφερε η Επίτροπος Υγείας, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Συμφωνούμε επίσης ότι η πανδημία είναι ακόμα εδώ και ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», τόνισε.

Προσέθεσε ότι αυτό που αναμένεται από τους πολίτες είναι «μια ισχυρότερη Ευρώπη στον τομέα της υγείας και μια ισχυρότερη Ευρώπη στην αντιμετώπιση κρίσεων υγείας».

«Είμαι υπερήφανη που λέω ότι η HERA ξεκίνησε επίσημα το έργο της την περασμένη Παρασκευή και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία στις αρχές του επόμενου έτους», επισήμανε.

Η Ευρωπαία Επίτροπος επεσήμανε, τέλος, πως «με την πανδημία της COVID-19, έπρεπε να εφεύρουμε νέα όργανα, για τη δημιουργία ad hoc λύσεων. Προσπαθήσαμε να προσδιορίσουμε τι θα μπορούσε να έχει κάνει πιο αποτελεσματική την απάντησή μας στην COVID-19» σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «κάθε λεπτό μετρά σε μια κατάσταση σαν την πανδημία».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.