Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει επικοινωνήσει προς το παρόν με Ισραηλινούς κυβερνητικούς αξιωματούχος σχετικά με τα σχέδια του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να μιλήσει στο Κογκρέσο και επιφυλάσσεται να εκφράσει άποψη για την επίσκεψη.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ δήλωσε ότι οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν θα εκφράσουν την άποψή τους για την επίσκεψη μέχρι να ενημερωθούν από τους ομολόγους τους για τα σχέδια του Νετανιάχου.

«Το πρωτόκολλο αναφέρει ότι ο ηγέτης μιας χώρας επικοινωνεί με τον ηγέτη της χώρας στην οποία μεταβαίνει», είπε ο Έρνεστ στους δημοσιογράφους που ταξίδευαν με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα με το προεδρικό αεροσκάφος.

«Το συγκεκριμένο γεγονός φαίνεται να αποτελεί μια απόκλιση από το πρωτόκολλο (…). Οι Ισραηλινοί δεν μας έχουν ενημερώσει για το ταξίδι αυτό», υπογράμμισε.

Νωρίτερα σήμερα ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ προσκάλεσε τον Νετανιάχου να εκφωνήσει λόγο στο αμερικανικό Κογκρέσο στις 11 Φεβρουαρίου.

«Ζητώ από τον πρωθυπουργό να μιλήσει ενώπιον του Κογκρέσου για τη σοβαρή απειλή που αποτελούν το ακραίο ισλάμ και το Ιράν για την ασφάλειά μας και για τον τρόπο ζωής μας», ανέφερε ο Μπένερ σε ανακοίνωσή του.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο του γραφείου του.