Σκηνές που αδυνατεί να πιστέψει ο ανθρώπινος νους εκτυλίσσονται στο διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ. Απελπισμένοι Αφγανοί προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη χώρα με κάθε τρόπο, δεν διστάζουν ακόμα και να παραδώσουν παιδιά στους Αμερικανούς στρατιώτες στην άλλη πλευρά του τείχους του αεροδρομίου, με την ελπίδα να τους πάρουν σε πτήσεις εκκένωσης και θα γλιτώσουν από τους Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, o μη κερδοσκοπικός οργανισμός Rise to Peace δημοσίευσε μια σειρά βίντεο κλιπ του χάους που επικρατούσε την Τρίτη. Τα πλάνα αποτυπώνουν μια μάζα ανθρώπων, με διαβατήρια και ταυτότητες στα χέρια έξω από το Διεθνές Αεροδρόμιο Hamid Karzai.

Ένας άντρας και ένα κορίτσι ανεβαίνουν στον τοίχο για να μιλήσουν με τους Αμερικανούς στρατιώτες. Τελικά, μια γυναίκα ντυμένη με παραδοσιακό φόρεμα τραβιέται επίσης στην κορυφή του τείχους, και ένας από τους στρατιώτες σηκώνει το χέρι για να τραβήξει το κορίτσι πάνω από τον τοίχο προτού τελειώσει το βίντεο.

Αργότερα, ένας Αφγανός που το έχει περάσει από τον τοίχο γέρνει πίσω από την άλλη πλευρά για να πιάσει ένα μικρό παιδί. Μετά από μια σύντομη συνομιλία, ο ίδιος στρατιώτης που βοήθησε τη νεαρή κοπέλα παίρνει το μικρό παιδί από τον άνδρα και βάζει το παιδί στην άλλη πλευρά του τείχους.

Now in Kabul — Afghans running for their lives. A Rise to Peace interview project. Follow us for updated information on #Afghanistan•Exclusive Rise to Peace footage

Posted by Rise to Peace on Tuesday, August 17, 2021

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου αργά το βράδυ της Τετάρτης δήλωσε ότι περίπου 1.800 άνθρωποι απομακρύνθηκαν σε 10 πτήσεις C-17 κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών, ενώ συνολικά σχεδόν 6.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν το Αφγανιστάν από το Σάββατο.

Ωστόσο, ο πρόεδρος Μπάιντεν επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο ABC News την Τετάρτη ότι μεταξύ 10.000 και 15.000 Αμερικανοί παραμένουν στο Αφγανιστάν, μαζί με 50.000 – 65.000 Αφγανούς που βοήθησαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ τα τελευταία 20 χρόνια.

Επιπλέον, ο πρόεδρος είπε επίσης στον συν-οικοδεσπότη του «Good Morning America» ​​Γιώργο Στεφανόπουλο ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θα παραμείνουν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ μέχρι οι ΗΠΑ να είναι σε θέση να «βγάλουν όλους έξω». Σε ερώτηση εάν είχε δεσμευτεί να διατηρήσει τις δυνάμεις του στο Αφγανιστάν μετά την προθεσμία του στις 31 Αυγούστου, ο Μπάιντεν σημείωσε: «Οι Αμερικανοί πρέπει να καταλάβουν ότι θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε πριν από τις 31 Αυγούστου».

«Εάν δεν το κάνουμε», πρόσθεσε ο Μπάιντεν, «θα καθορίσουμε τη στιγμή ποιος θα απομείνει… αν είστε αμερικανική δύναμη – αν έχουν απομείνει Αμερικανοί πολίτες, θα μείνουμε για να τους βγάλουμε όλους έξω».