Σε μια λιτή και ταυτόχρονα συμβολική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου στη Γενεύη, απονεμήθηκε το Μετάλλιο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα στον Dusan Sidjanski, Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου της Γενεύης, και Επίτιμου Προέδρου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου.

Το Μετάλλιο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, όπως ανέφερε και στην χαιρετιστήρια ομιλία του ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Ελβετία κ. Χαρ. Μάνεσης, απονέμεται στον Καθηγητή Dusan Sidjanski σε αναγνώρισή της πολύχρονης φιλελληνικής του δράσης και προσφοράς καθώς και της στήριξη του, στο δίκαιο αίτημα της χώρας μας για την επιστροφή και επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα, από τη θέση του Προέδρου της Ελβετικής Επιτροπής για τη Επιστροφή των Μαρμάρων Του Παρθενώνα.

Ο Καθηγητής Sidjanski, παραλαμβάνοντας το μετάλλιο ευχαρίστησε για την τιμή που έγινε εκ μέρους της χώρας μας στο πρόσωπό του, αναφερόμενος στη συνέχεια, στους δεσμούς που τον συνδέουν με την Ελλάδα, την αγάπη του για τους Έλληνες και τη χώρα μας και το πάθος του για τον αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό.

Στην τελετή απονομής η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδος στα ΗΕ, στην Γενεύη, παραβρέθηκαν ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδος στα Ηνωμένα Έθνη, Πρέσβης Αλέξανδρος Αλεξανδρής , ο Πρέσβης της ΕΕ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, Άγγελος Παγκράτης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος Άγγελος Υψηλάντης, διακεκριμένα μέλη της Ελληνικής Ομογένειας και εκπρόσωποι των Ελληνικών Συλλόγων.