Μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε όλο τον πλανήτη ακολουθούν στις επόμενες φωτογραφίες. Οι πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας έχουν πάντα τα εξής συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος και αυτό δεν αλλάζει.

Και αυτό διότι, εάν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν, λοιπόν, συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Τόκιο, Ιαπωνία: Πάθος και δύναμη για το μετάλλιο υπό τη σκιά του ιού

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 καθυστέρησαν έναν ολόκληρο χρόνο και μέχρι την τελευταία στιγμή η διεξαγωγή τους ήταν στον αέρα.

Η διοργάνωση επίσης μένει στην ιστορία καθώς πραγματοποιείται χωρίς θεατές ενώ τα μέτρα ασφαλείας για αθλητές και αποστολές είναι δρακόντεια, με το Ολυμπιακό χωριό να θυμίζει απαγορευμένη ζώνη.

Η εβδομάδα ήταν ξεχωριστή και για τα ελληνικά χρώματα καθώς ο Στέφανος Ντούσκος πραγματοποίησε μία μυθική κούρσα στον τελικό του μονοθέσιου σκιφ ανδρών και κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην καριέρα του σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ παράλληλα χάρισε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα στη φετινή Ολυμπιάδα,

Αττική, Ελλάδα: Οι φλόγες που θύμισαν Μάτι

Μνήμες από την τραγωδία με τους πάνω από 100 νεκρούς στο Μάτι, ξύπνησαν το μεσημέρι της Τρίτης 27 Ιουλίου όταν η μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από τη Σταμάτα Αττικής επεκτάθηκε και έκαψε σπίτια και αυτοκίνητα.

Η πύρινη λαίλαπα ανάγκασε δεκάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις οικίες τους υπό το φόβο μιας ακόμα καταστροφής.

Λαμπεντούζα, Ιταλία: Το ταξίδι της μεγάλης φυγής

Εκατοντάδες άνθρωποι ρισκάρουν τα πάντα καθημερινά για να περάσουν τον υδάτινο τάφο που λέγεται Μεσόγειος. Παίρνουν το ρίσκο απέναντι σε πολέμους, δυστυχία και φτώχεια να περάσουν με κάθε κόστος προς τον «ευρωπαϊκό παράδεισο».

Τζακάρτα, Ινδονησία: Η μοναξιά του covid

Μετά από ενάμιση χρόνο μέσα στην πανδημία εκτός από τα προφανή προβλήματα που αντιμετωπίζει η υφήλιος υπάρχει και η πανδημία της μοναξιάς. Άνθρωποι καλούνται να υπάρχουν μέσα στα αστικά κέντρα μόνοι τους. Εκεί που άλλοτε μοιράζονταν την καθημερινότητά τους, τα προβλήματα και τις χαρές τους.

Βουλιαγμένη, Ελλάδα: «Καυτό» το φετινό καλοκαίρι

Η κλιματική αλλαγή δεν είναι μία συνθήκη που θα συμβεί σε ένα απροσδιόριστο μέλλον. Είναι εδώ και είναι καθημερινότητα. Ο ευρωπαϊκός νότος έχει νιώσει στο πετσί του την τελευταία τριετία τι σημαίνει η φράση «ακραία καιρικά φαινόμενα».

Το τέλος του Ιουλίου και η αρχή του Αυγούστου βρίσκουν την Ιταλία και την Ελλάδα να ψήνονται σε θερμοκρασίες που θα αγγίξουν και τους 47 βαθμούς Κελσίου.

Στάφορντ, Mεγάλη Βρετανία: Όλα της… μοναρχίας δύσκολα

«Μάχη» για να ελέγξει την ομπρέλα του έδωσε την Τετάρτη ο Μπόρις Τζόνσον στη διάρκεια μιας επίσημης εκδήλωσης, καθώς του αναποδογύριζε από τον αέρα. Κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τον διάδοχο του βρετανικού θρόνου πρίγκιπα Κάρολο. ο οποίος γέλασε με την ψυχή του.

Σικάγο, ΗΠΑ: Ο ήλιος δύει με τη φωτιά να φτιάχνει απόκοσμα μοτίβα

Οι φωτιές στις ΗΠΑ κάθε χρόνο είναι και πιο καταστροφικές με τις εκτάσεις που γίνονται στάχτη να καλύπτουν σχεδόν το τη μισή ήπειρο. Η πυρκαγιά που καίει στο Όρεγκον από την αρχή της εβδομάδας, είναι η μεγαλύτερη αυτή τη στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ το σκηνικό που προκαλεί στον ουρανό είναι ορατό μέχρι τη Νέα Υόρκη.

Χο Τσι Μινχ, Βιετνάμ: Άδειοι δρόμοι και ο κορονοϊός κάνει πάρτυ

Μία άδεια κεντρική διασταύρωση στη Μητρόπολη του Βιετνάμ αποτυπώνει ακόμα και 16 μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας με τον πλέον γλαφυρό τρόπο ότι δεν πρόκειται να ξεμπερδέψουμε άμεσα με τον ιό και ό,τι έχει προκαλέσει στις ζωές όλων μας.

Σουεσέλ, Γερμανία: Η ζωή θέλει… πτήσεις

Μπορεί ο κορονοϊός να έχει επηρεάσει την καθημερινότητά μας, την άθληση, τα ταξίδια μας και τη ζωή μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να… πετάμε με τη σανίδα μας. Όπως ο άνδρας στη λίμνη του Σουεσέλ.

Καράκας, Βενεζουέλα: Βουτιά για μια ανάσα

Όταν η ζέστη χτυπάει δυσθεώρητα ύψη ο κόσμος θα κάνει τα πάντα για να πάρει μια ανάσα δροσιάς. Ακόμα και αν χρειαστεί να κάνει μακροβούτι σε ένα πλημμυρισμένο φρεάτιο στη μέση του δρόμου.

Εστάσιον Ατλαντίδα, Ουρουγουάη: Εξύψωση στο θεό

Οι ανθρωπότητα για χιλιάδες χρόνια έχτιζε τους «ναούς» που θα δόξαζε τους εκάστοτε θεούς της. Έτσι σκέφτηκε και ο μηχανικός Ελάντιο Ντιέστε πίσω στο 1958 όταν έχτισε την εκκλησία του «Εργάτη Χριστού». Ένα κτήριο που θεωρείται από την UNESCO μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.