Η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Αν Μπρασέρ, σε μήνυμα της επισημαίνει πως η διαφθορά είναι μία πραγματική μάστιγα που υπονομεύει τα θεμέλια της κοινωνίας.

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας κατά της Διαφθοράς, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Αν Μπρασέρ κάλεσε τις χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, να προωθήσουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις για να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις που υπάρχουν στα εθνικά συστήματα καταπολέμησης της διαφθοράς.

«Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, κατέστησα σαφές ότι μία από τις προτεραιότητές μου θα ήταν να αφοσιωθώ στην εξάλειψη όλων των μορφών διαφθοράς, τόσο εντός όσο και εκτός των εθνικών κοινοβουλίων των χωρών μελών μας», υπενθύμισε η ίδια.

«Η διαφθορά, η οποία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των αξιών μας, είναι μια πραγματική μάστιγα που υπονομεύει τα θεμέλια της κοινωνίας μας. Για την καταπολέμησή της, η ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος αποτελεί προϋπόθεση, όπως και η ελευθερία της έκφρασης και της πρόσβασης στην πληροφόρηση. Είναι καθήκον μας να διασφαλίσουμε ότι σε όλες τις χώρες μας, αυτές οι προϋποθέσεις πληρούνται χωρίς κανένα περιορισμό», πρόσθεσε η Μπρασέρ.

«Καλώ όλα τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης να εντείνουν τις προσπάθειες για την εξάλειψη της γάγγραινας αυτής για τις κοινωνίες μας. Ακεραιότητα, τιμιότητα και διαφάνεια θα πρέπει να είναι λέξεις-κλειδιά στη δημόσια ζωή», κατέληξε.