Περισσότεροι από 500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη το βράδυ σε περιοχές της Νέας Υόρκης για μια δεύτερη νύχτα διαδηλώσεων μετά την απόφαση του Σώματος των ενόρκων να μην ασκηθεί δίωξη κατά του λευκού αστυνομικού που είναι υπεύθυνος για το θάνατο ενός αφροαμερικανού άντρα τον περασμένο Ιούλιο στην αμερικανική μεγαλούπολη.
Το πλήθος είχε κατέβει στην πλατεία Foley στο κάτω Μανχάταν, κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Θάνατος στον Ρατσισμό» ή «το Φέργκιουσον είναι παντού», αναφερόμενοι στην πόλη του Μισσούρι όπου και εκεί οι ένορκοι αποφάσισαν πριν από δέκα ημέρες να μην ασκήσουν δίωξη κατά του λευκού αστυνομικού για το θάνατο αυτό το καλοκαίρι και πάλι ενός άοπλου έφηβου αφροαμερικανού.

Αρκετά ελικόπτερα πέταξαν πάνω από το πλήθος για να παρακολουθήσουν τους διαδηλωτές που φώναζαν «δεν υπάρχει δικαιοσύνη, δεν υπάρχει ειρήνη». Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη νύχτα διαδηλώσεων στη Νέα Υόρκη κατά της αστυνομίας και των δικαστών μετά το θάνατο του Έρικ Γκάρνερ στις 17 Ιουλίου και ειδικά μετά τη δικαστική απόφαση να μην τιμωρηθεί ο αστυνομικός που φέρει την ευθύνη για το θάνατό του.

«Εμείς δεν θα σταματήσουμε όσο δεν γίνεται τίποτα», ανέφερε ένας διαδηλωτής ανάμεσα στο πλήθος που συγκεντρώθηκε στην πλατεία Foley. «Δεν μπορούμε να ανεχθούμε την ατιμωρησία της αστυνομίας. Η κυβέρνηση πρέπει να αντιδράσει. Έχει ένα βίντεο που δείχνει τι συνέβη, τι άλλο χρειάζεται;» συμπλήρωσε.