Η πρωθυπουργός της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε σήμερα ότι σκοπεύει να αποφασίσει μέσα στις επόμενες 24 ώρες για το αν θα παρατείνει το lockdown κατά της COVID-19 που έχει επιβληθεί στο Σίδνεϊ και αναμένεται να λήξει το βράδυ της Παρασκευής, καθώς τα νέα περιστατικά μολύνσεων μειώθηκαν στην πιο πολυπληθή πολιτεία της Αυστραλίας.

Μόλις 18 νέα περιστατικά μόλυνσης τοπικής μετάδοσης της COVID-19 αναφέρθηκαν σήμερα στη Νέα Νότια Ουαλία, που αντιστοιχούν στο 50% του αριθμού των περιστατικών της προηγούμενης ημέρας.

Ωστόσο, η πρωθυπουργός Γκλάντις Μπερετζικλιάν δήλωσε πως στην απόφασή της θα σταθμίσει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησής της να καταστήσει το εφαρμοζόμενο lockdown στην πόλη των πέντε εκατομμυρίων κατοίκων το τελευταίο, καθώς έχει στόχο να επιταχύνει τους εμβολιασμούς.

«Αυτό θα μετρήσει στη λήψη της απόφασης για το αν (το lockdown των δύο εβδομάδων) τελειώνει την Παρασκευή ή αν θα συνεχίσουμε για μία μεγαλύτερη περίοδο», δήλωσε η Μπερετζικλιάν στους δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

«Ελπίζω ότι θα ενημερώσω την κοινότητα αύριο σχετικά με το πώς θα είναι η επόμενη εβδομάδα», είπε η ίδια.

Κορονοϊός: Lockdown από τις 26/6 – Μειώνονται τα κρούσματα

Το Σίδνεϊ μπήκε σε σκληρό lockdown στις 26 Ιουνίου, προκειμένου να καταστείλει ένα πρόσφατο ξέσπασμα κρουσμάτων μόλυνσης από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα του κορονοϊού. Οι τοπικοί αξιωματούχοι εκνευρίστηκαν μετά τον εντοπισμό νέων περιστατικών μόλυνσης που σχετίστηκαν με παράνομες συγκεντρώσεις, αλλά και τη μη τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενισχύοντας το ενδεχόμενο παράτασης του λοκντάουν.

Από τα σημερινά περιστατικά, τα 16 βρίσκονται σε απομόνωση για το συνολικό χρόνο ή μέρος της περιόδου μετάδοσης της μόλυνσης. Δύο από τα περιστατικά πέρασαν χρόνο εντός της κοινότητας σε περίοδο που μπορούσαν να μεταδώσουν την COVID-19.

Το Σίδνεϊ μάχεται για να καταστείλει το χειρότερο ξέσπασμα της COVID-19 για το 2021, με τις συνολικές μολύνσεις να έχουν ξεπεράσει τις 330 από τον εντοπισμό του πρώτου περιστατικού μόλυνσης, πριν από τρεις εβδομάδες σε έναν οδηγό λιμουζίνας που μετέφερε πληρώματα αεροσκαφών που ταξίδευαν στο εξωτερικό.

Η ταχεία ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, η επιβολή lockdown, οι σκληροί κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και η υψηλή συμμόρφωση της κοινότητας, κράτησαν τους αριθμούς στην Αυστραλία σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο μεταξύ των οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών, με λίγα περισσότερα από 30.800 περιστατικά μόλυνσης και 910 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.